Pagina's

woensdag 15 april 2020

Deuk

Nee, geen deuk in de fiets, maar in mijn zelfvertrouwen.

Het voorjaar is voor mij de tijd met de meeste kilometers. Vaak ga ik dan een week of twee op pad naar één van de buurlanden. Het is ook altijd de periode van het jaar dat ik wat afval, en dat is goed voor deze iets te zware man van middelbare leeftijd. Ook de afgelopen weken begon ik weer goed kilometers te maken. Ik hoefde sinds half maart niet meer op reis voor de baas en reed dus nu weer naar kantoor. Een 75 kilometer per dag. Hier en daar een extra lange rit en ik merkte dat de conditie weer begon te verbeteren. Volgens Petra was ik alweer wat slanker geworden. Met Pasen ben ik overgestapt op het crash dieet. Ongeveer niets meer eten dus. De aanleiding was echter minder prozaïsch, een crash van het dak. Bij mijn moeder had ik het schuurdak schoongeveegd en wilde met de ladder af gaan. Toen gebeurde wat iedereen een keer overkomt. De ladder schoof onderuit en ik donderde naar beneden. Ik heb dus niet alleen een deuk in mijn zelfvertrouwen opgelopen, maar ook in mijn achterhoofd. Ik loop de komende 4 weken met nekbrace om. De eerste dagen voelde ik me slecht, maar ik begin gelukkig wat te herstellen. Als het goed is geen blijvende schade.

15 opmerkingen:

 1. Tja, Wilco, ik hoor het vaker en vaak is er dan meer aan de hand dan alleen een deuk. Sterkte met het herstel, en neem het als een leermoment. Vast zetten die hap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is precies wat mij ook gebeurde toen ik (in Madrid) aan airco-buizen werkend tegen een gevel van een winkelcentrum naar beneden kwam. Ik brak daarbij een ruggewervel en was zelfs tijdelijk verlamd in het rechterbeen.
  Snel herstel toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ai ! Beterschap ! Zelf heb ik lang geleden ook op een schuivende ladder gestaan. Deze schoof langs een glazen ruit naar beneden. Gelukkig niets gebeurd, maar ben er 's nachts nog wel eens wakker van geschrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte beterschap! De calorieën die je verbruikte met fietsen verminderen op je dieet en dan komt in elk geval één ding nog goed (op gewicht blijven). En die conditie, ach, dit jaar gaan we toch niet meer op reis, dus je hebt nog een jaar om die weer op te bouwen. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wilco , sterkte jongen. Daarna maar weer samen een tochie maken. P.s. gisteren stond ik ook op het dak en kreeg even de kriebels. Ik greep mis toen een dakpan verschoof... dat werden er steeds meer dakpannen aan het schuiven. Ik stond uit het lood/ scheef op de trap. Een zeer angstige gewaarwording. Dacht direct aan Wilcootje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Elke landing waarvan je kan weglopen is een goede landing :-)

  Maar (half) op je hoofd landen is niet zo best. Als je de wetenschappers mag geloven is een tijdje niet eten heel goed : het schakelt DNA genen expressie om van groeien naar repareren. Dat is waarom de generatie die de oorlog hebben meegemaakt, schaarste ondervonden en de periode van opbouw en schaarste erna veel ouder worden of zijn geworden dan wij zullen worden. ( ondanks wat de regering beweert ) Muizen leven zelfs 2 x zo lang na halvering van de calorie inname.

  Maar de natuur maakt ook normaliter meer jongetjes dan meisjes, om reden dat jongetjes onvoorzichtiger zijn, en dus een percentage niet zou oud wordt. Vechten en van het dak vallen dus :-)) Hoeveel vrouwen vallen er nu van het dak ? :-)))  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wilco, veel sterkte de komende tijd. Jij bent al nummer drie in twee weken tijd waar ik dit verhaal van hoor. Zo te horen ben je er nog goed vanaf gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen