zaterdag 9 juni 2012

Strada

Het gaat er binnenkort van komen. Inmiddels heeft Ymte mij gemaild dat de Strada komende week wordt opgebouwd. Ik ben benieuwd, maar vindt het ook spannend. Het blijft een grote uitgave en het blijft spannend of het echt zo gaat bevallen als ik verwacht. Ben momenteel bezig om de tuin klaar te maken voor het rode monster.
Afgelopen weken weinig gefietst. Hoofdreden: Het weer. Diverse keren stond ik vroeg op en al klaar om te vertrekken, maar overtrekkende hoosbuien gooiden roet in het eten. Het leek er op een gegeven moment op alsof de buien het op mij voorzien hadden. Wel nog diverse keren aan de fiets gesleuteld, en ik ben nog steeds blij met de sleutelcursus van vorige maand. Komende weken zal er ook weinig gefiets worden. Deze week zit ik een aantal dagen in Engeland voor mijn werk en de week erop ga ik een aantal dagen GR5 lopen in de Jura tot aan het meer van Geneve.  

10 opmerkingen:

 1. slecht weer is als je eenmaal je strada hebt dus geen reden meer om niet met de fiets te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zult waarschijnlijk erg moeten wennen aan het grotere gewicht op gang brengen in verhouding tot een ligfiets. Aanpassings spierpijn wellicht.

  Daar moet je je niet door laten ontmoedigen, dat gaat weer weg.

  Gefeliciteerd met je nieuwe Strada ! Absoluut een goede keus. Ik neem aan dat iedereen die niet voor de Quest koos bewust heeft gekozen voor de superieure stabiliteit en hogere wendbaarheid van de Strada. Daarin zal die zeker niet teleur stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad voor de Strada gekozen ivm de wendbaarheid. Ook vond ik de Quest te lang, terwijl de Strada ook behoorlijk wat ruimte heeft. Ik ben echt heel benieuws en vind het spannend. Ga hem ivm met verschillende reizen de komende tijd pas begin juli halen.

   Verwijderen
 3. Spannend.........dat laatste weekje wachten.........soms komt dan weer even die twijfel.........doe ik er wel goed aan.......het is wel heel veel geld voor een fiets........!

  Niet twijfelen. Spijt krijg je niet.

  Derk Thijs (de bouwer van mijn Roeifiets) heeft over de hoge aanschafprijs het volgende op www.rowingbike.com staan:
  Om het goed te praten moet je misschien even zijdelings kijken naar de werelden van kunst, horloges en sieraden. Daar wordt veel minder voor veel meer te koop aangeboden. Nog een mooie goedprater: het is een investering in je eigen gezondheid, want roetsen houdt je fit!
  Besef dat de aanschaf niet goedkoop is maar het gebruik van de roeifiets wel. De kilometerkosten zijn mede door de geringe onderhoudskosten en de hoge restwaarde niet hoog. En mijn laatste goedprater: Life is short, carpe diem!

  Wat voor de Roets geldt, geldt natuurlijk ook voor de Strada...:)


  Toen de Strada nog niet bestond, heb ik gekozen voor de Mango i.p.v. een Quest. Om dezelfde redenen als die door S098 genoemd worden. Tijdens mijn proefritje met de Quest ging ik regelmatig op 2 wielen door de bocht. Met de Mango gebeurde dat niet. Dus werd het een Mango. Ik heb de Mango 8 gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het vooral spannend. Gaat het echt bevallen? En de onzekerheid die ik heb die kan ik wegredeneren door te denken dat als het niet bevalt dat er dan zeker een ander liefhebber voor is. En je hebt gelijk, ik moest dit gewoon proberen. Overigens heb ik vanwege diverse uitstapjes (werk en korte vakantie) pas begin juli tijd om de fiets op te halen.

   Verwijderen
 4. Wilco , Ik had dezelfde gedachtes als jij , ik dacht ook dat ik de open fiets wel zou pakken als het warm was maar wat blijkt , de Mango rijd zo lekker dat ik ook met warm weer gewoon de velo pak.
  Ik heb ook in de strada proef gereden maar vond het niet veel verschil met de Mango en qua ruimte past het niet bij mij.
  We zien elkaar als je m hebt , dan kom je maar ff langs fietsen of ik bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik vrij ben krijg je een escorte van me op de terugweg en beekie zal ook wel meewillen dan denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. reed jij vanmiddag met je velle lamp achter mij aan in zaandam toen ik naar wormerveer reed?

  BeantwoordenVerwijderen