zondag 30 december 2012

Oliebollentocht - vervolg

's Morgens vroeg op. Het heet water voor de douche moest worden aangezet, voordat ik mij wakker kon douchen. In de logeerkamer was nog een logé aangeschoven. Ene Horst uit de buurt van Gronau, Duitsland was nog aangekomen. Hij was 's avonds nog naar het velomobiel café in Zwolle geweest.
Lekker ontbeten met de vers gebakken broodjes van Swanette en Ymte. Brood met 'Piendakase' zoals Horst zei. Rond half negen de deur uit. Ymte met Swannette en 4 kinderen in de Duoquest met aanhanger en op stap.Onderweg reden al velo-auto-mobilisten voorbij met diverse vehikels op aanhanger en dak en sloten een aantal velomobilisten aan. We reden met acht velomobielen via Kampen naar Zwolle. Ruim op tijd in café de Vrolijkheid (toepasselijke naam). De weg werd voor ons afgezet om over te steken, en we konden ons melden om ons pakket met stickers, Zwolse ballen, routekaart en consumptiebonnen af te halen. Steeds meer velomobielen kwamen aanrijden.
Verder werd 'het goede doel' onder de aandacht gebracht: Linda tegen melanoom. Een hartverscheurend verhaal van een vader die zijn dochter is verloren. Goed dat mensen zich hiervoor inzetten.In groepjes of alleen, questen, allweders, natuurlijk ook een aantal strada's en allerlei andere soms bijzondere fietsvoertuigen. Een aantal van deze kunstwerken maar eens even op de foto gezet.

Wat miste was een grotere Zaanse afvaardiging. Beekie en de Blauwe Mango moesten helaas verstek laten gaan. Wat meteen opviel was de goede organisatie. In de tussentijd hadden 'de Limburgse Liggers' de gelegenheid te baat genomen om hun velomobiel event op 1 juni volgend jaar onder de aandacht te brengen door overal een flyer achter te laten. Iets na elf uur vertrokken we, richting pleisterplaats Belt-Schutsloot, waar we appeltaart zouden gaan eten. Heerlijk weer, droog, helemaal niet koud met af en toe de zon erbij. Ik reed mee in de snelste groep met ongeveer 50 velo's. Over slingerende dijken reden we op-en-neer in een kleurig langgerekt lint. Een heel stuk mooier als een file auto's. We reden door de mooie stadjes Hasselt en Zwartsluis. Foto's maken lukt helaas niet met schuimkap op, maar de plaatselijke fotoclub was uitgerukt, en overal stonden, voornamelijk mannen, te fotograferen. We waren zo op onze koffieplek. Ook daar weer prima organisatie. Er was goed over de parkeerstrategie nagedacht, zodat de terugreis efficiënt zou verlopen.


Na een uurtje weer op pad voor de terugreis. Inmiddels had ik met Questikel afgesproken een stuk samen richting Almere te gaan rijden, want ik wilde nog terug naar huis. Ik begon later echter wel weer te twijfelen, hij reed misschien wel een beetje te hard voor mij in zijn quest met kap. Eerste weer teug via Genemuiden. Met 50 velomobielen op de pont, het gaat net.Via Hasselt en een extra 'strafrondje' langs de noordkant van Zwolle weer terug naar 'de Vrolijkheid'. Na de erwtensoep en de oliebollen met Questikel op pad naar huis. Inmiddels vandaag alweer 92 kilometer gereden. Nu nog terug naar Zaandam.  

1 opmerking:

  1. Leuk al die oliebollenverslagen! De mijne ook net gepubliceerd en ik hoop dat er nog veel volgen. Kun je nog ff nagenieten.

    groet
    Paul - mooi geel is niet lelijk - van Roekel

    BeantwoordenVerwijderen