dinsdag 15 januari 2013

Algarve 1

Ik kwam vandaag een bijzondere velomobiel tegen op de Hempont naar Zaandam. Een zelfbouw, genaamd de Algarve 1. Hij ging niet zo snel. Ik ben deze man al diverse keren op de pont tegengekomen. Hij heeft ook een zelfbouw ligfiets (gebouwd door zijn vader of opa) deze velomobiel heeft hij om een trike heengebouwd. De velomobiel is een enorm gevaarte: erg breed, hoog, zwaar en lang (vergelijk met de Strada er achter). Het is niet moeders mooiste, maar het is wel zelfbouw: respect! Een echte snelle velonaut zal hij er niet mee worden, maar ik zal hem doorgeven op ligfiets.net om hem mee te laten tellen in het totaal aantal velo's.


5 opmerkingen:

 1. De vorm aan de voorzijde lijkt wel erg efficient, lijkt zelfs een klein beetje op een Evo-R ;-) Koppie zou naar binnen moeten en deel van bovenvoorzijde ruit zijn. Achterkant ziet er erg vierkant en kort uit.

  Maar idd hoeveel minder optimale keuzes je ook gemaakt hebt, je rijdt maar wel mooi een velomobiel van eigen fabrikaat. Altijd iets om trots op te zijn ondanks bovengenoemde opmerkingen van de beste stuurlui aan wal.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed gezien. Aan de achterkant zit een houten onderstel met twee rode lampjes. Z'n rugzak hangt buitenboord.

   Verwijderen
 2. Ook al ligt er een halve meter sneeuw , met die neus schuift hij het zo weg.

  BeantwoordenVerwijderen