dinsdag 5 maart 2013

Lente en snelheid

Gisteravond voor de tweede keer een lekke achterband. Hij moest gerepareerd worden want vandaag zou het lente worden. Nog geen rokjesdag, maar het zat er tegenaan. Vanmorgen was het nog fris, maar geen ijs meer op de sloten. De dag ervoor lag zelfs de ringvaart van de Haarlemmermeer nog dicht. Vanmorgen met de schuimkap op, vanmiddag was dat niet meer nodig.
Wat meteen lijkt te gebeuren is dat de snelheid omhoog gaat. Reed ik de afgelopen tijd als kruissnelheid zo'n 32 km per uur, vandaag reed ik weer ouderwets 36 a 38 en soms zelfs ruim boven de 40.  De snelheden van Robert-Jan en Peter streef ik niet na, maar ik vond mijn snelheid de laatste tijd wat ondermaats. Ik kon het aan van alles wijten: griep, de stress volle periode die daar op volgde, de marathon plus banden. Het maakt eigenlijk allemaal niets uit, het moet goed tussen de oren zitten.

Vandaag was het lente, de wereld ontwaakt weer:Op de heenweg, Bosch van Drakesteinpad bij de Lutkemeerpolder (Amsterdam-West).


 Op de terugweg, zijkanaal C vanaf Spaarndam naar Noordzee kanaal.Zicht richting Noordzee kanaal. Met oliebollentocht sticker.

8 opmerkingen:

 1. je heb snelle velonouten en zeer snelle velonouten he

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sommige banden waren volgens de testen van Wim toch heel gevoelig voor temperatuur he met rolweerstand. En het was vandaag stukken warmer.

  Maar idd prestaties worden geleverd door de motor, dat merk ik wel omdat ik mijn Quest na maanden nog niet sneller kon rijden dan de Strada. Het zal nu voor mij zelfs wel enige weken duren voordat ik weer kan rijden en ik verwacht geen snelle ritten, maar wat had ik daar vandaag zin in !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeet Wim S. niet... Hij reed toch echt harder dan ik op Texel... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan zo langzamerhand een hele lijst met mensen toevoegen .... :-)

   Verwijderen
 4. Mooie omgeving daar. Als je te snel rijdt, kan je er onmogelijk van genieten;)
  Ach, als het warmer wordt, ga jij vast ook sneller.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt een punt, het gaat niet alleen om snelheid, maar vooral om genieten.

   Verwijderen