zondag 18 mei 2014

Fietsvakantie naar Frankrijk - Deel 2

's Morgens op tijd vertrokken uit Rijsbergen. Mijn pet met klep was weg. Die had echt nodig, want het regende nog steeds. En als de zon schijnt heb je die ook nodig. Gelukkig kreeg ik er één van Eric te leen, waarvoor nog dank.
Ik heb bewust de kap niet meegenomen, want die moet ik dan gedurende de gehele tocht ophouden. Al snel ben ik in België, en er ook weer snel uit. Het regent nog steeds en de wind neemt toe.Volgens het KNMI neemt de wind vanaf Roosendaal tot Vlissingen toe van windkracht 5 tot 8. Fietsen met windkracht 8 vind ik niet echt een fijn vooruitzicht. 'Gelukkig' heb ik de wind recht op de kop.
Het gebied rond Roosendaal is erg mooi. De eerste glooiingen van de Brabantse Wal. Iets voorbij Woensdrecht zie ik dat Marcel gebeld heeft. Hij was benieuwd of ik wel gegaan was. Heb hem even ge-update.
En dan kom ik aan in Zuid-Beveland. Een land van eindeloze lege wegen. Ik volgde vooral de dijk aan de zuid-kant van het voormalige eiland, waar ik zelf geboren ben. Ik had het idee dat deze kant me soms iets windschaduw gaf. Ik kom geen dorp tegen, behalve het plaatsje 'Waarde', ik vond er niets van waarde.


Verder over het kanaal van Zuid-Beveland richting Vlissingen. De regen hield soms even op, de wind blies vrolijk door. En ineens ben je in Middelburg en is Vlissingen opeen boogscheut afstand gelegen.
Vanuit Vlissingen met het veer over naar Breskens. Woeste zee, er ging bijna niemand mee. Ik telde acht passagiers en één velomobiel aan boord.

 Aan de overkant was het droog en achter het duin-dat-op-een-dijk-lijkt fietste ik redelijk uit de wind.Uiteindelijk vond ik een overnachtingsplaats in Hotel 'de natte pij' in Groede, een toepasselijke naam na deze natte dag. De Bak kon in de garage.
Ik kon mijn fietskleren eindelijk weer drogen
Overigens is Groede een erg aardig plaatsje. Een beetje Vlaams centrum met Brouwerij Restaurant De Drie Koningen. Uitstekende eigen bieren!

Uitzicht uit hotel


6 opmerkingen:

 1. Hoi Wilco,

  Net even zitten genieten van je verslagen, en zeker van deze laatste. Bekende foto's, mijn geboortestreek is Zeeuws-Vlaanderen, zeker Groede ken ik goed, mijn grootouders van vaders zijde woonden daar. Uiteraard fietste ik veel door dit gebied voor onze verhuizing. Prettige reis verder en veilige kilometers!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Adri, ben inmiddels heelhuids thuis, maar kon onderweg geen reisverslagen schrijven. De rest volgt later.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk weg-te-lezen wilco!

  tja braband heb ik ook leuke navo fouten gemaakt ga daar nooit meer de lf en knooppunten routes rijden je moet dan wel een tracker hebber

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn opa kwam uit Brabant (don't mention the war!).
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee leuk te lezen...
  en je bent nog door Lewedorp komen rijden waar ik woon.
  Wellicht de rode fiets die pas gespot was door mijn ouders..

  BeantwoordenVerwijderen