donderdag 20 april 2017

Stilstand en knieoperatie

Helaas sta ik even stil. Op 1 april heb ik mijn laatste ritje voorlopig gereden. Dat was het kampeerweekend van de Wereldfietsers in voorbereiding op de Wereldfietsersbeurs. De dag ervoor was ik naar Dronten gereden via een prachtige route door Flevoland.

Schapenpad nabij Muiden

Kromslootpark

Kromslootpark


Langs de randen van de Oostvaardersplassen
Bij Velomobiel.nl naar het kraken in mijn fiets laten kijken en mijn remlicht schakelaar in het stuur laten repareren (een beetje buigen). Daarna naar ICB omdat ik altijd mijn kampeeruitrusting nog eens wilde passen in een DF. Het paste, maar er is echt minder ruimte dan in een Strada.De aankoop van een nieuwe fiets wordt nog maar even uitgesteld. Ik heb het gevoel te verzuipen in de Quattrovelo, misschien is de 4 wiel DF wel wat, maar die is voorlopig nog niet klaar.  Daarna terug naar Huizen waar ik een nachtje zou kamperen op een NTKC terrein met de wereldfietsers. Een prachtig kampeerterrein.

NTKC terrein Huizen


Ik kon nauwelijks lopen van de pijn. Hier kwam ik oa Dave en Belle tegen. Tijdens een gezellige avond bij het kampvuur kreeg ik van Belle en Dave de kampeerregels te horen. Die zijn niet mals. Ik was al op zoek gegaan naar een afwasplaats, die kon ik niet vinden. Dat bleek beleid, je moet dat namelijk bij je tent doen. Ook mogen er geen fietsen op het terrein staan, want dat bederft het uitzicht. Je mag ook niet over het terrein fietsen. Caravans mogen overigens wel, als je tenminste boven de 50 bent. Na een gezellige avond aan het kampvuur de dag erop naar huis gereden.


En de fiets even aan de wilgen gehangen. Eerst maar mijn knieoperatie, die gaat morgen plaatsvinden. Spannend, waarschijnlijk een meniscus probleem, wat verholpen kan worden.

In de tussentijd is er nog wel wat anders nieuws op het velomobielfront. Petra heeft de velomobiel van Marloes overgenomen. Afgelopen zaterdag is de fiets opgehaald en alles is afgesteld in Dronten. Dus zij kan met Stoffel op pad. Voor mij ook een verrassing dat zij deze fiets heeft overgenomen. Kunnen we samen velomobieltochten gaan maken.
We kwamen ook nog de nieuwbakken velomobilist Sebastiaan tegen. Hij had een Quattrovelo gekocht, zijn eerste velomobiel en vertrok meteen die dag richting Zweden, waar hij woont. Stoer!

Paulus stelt de velomobiel van Petra af

Even testen

Sebastiaan op weg naar Zweden


17 opmerkingen:

 1. Succes met de operatie!!

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wijze woorden over die velo's. Ik hoop de bagagecapaciteit van de DF nog wat uit te breiden in de toekomst. Door een volledige kettingafscherming te gaan maken.
  Voorspoedig herstel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet zo best zoveel pijn aan zo'n belangrijk gewricht waarop je aangewezen bent voor iedere verplaatsing. En al helemaal niet voor een velomobielrijder, bederft ook nog je hobby.

  Ik hoop voor je dat ze je kunnen oplappen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. De oorzaak is prozaïsch. Op een sneeuwdag tijdens een skivakantie liet ik mij achterover in de sneeuw vallen terwijl we een stuk wandelden. Bij het opstaan voelde ik pijn. De dag erop nog geskied, maar dat was de laatste dag.. Inmiddels 4 jaar geleden.

   Verwijderen
 4. Hoi Wilco,

  Succes met de operatie! Hopelijk komt het allemaal weer in orde, positief blijven denken, dan ben je zo weer op de been!
  Proficiat met de aankoop van Petra, een prima fiets om mee te beginnen lijkt me!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij een fantastische fiets voor haar. De enige waarin zij past, want zij is niet zo lang.

   Verwijderen
 5. Hi Wilco, succes met het herstel en nu weer stapje voor stapje de goede kant op. Uit ervaring weet ik dat je lichaam meer aan kan dan je denkt als je maar positief blijft en soms wat geduld hebt veel sterkte! (hoe heet die Camping, toch niet ColditZ?)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Wilco,
  Sterkte komende tijd! Hopelijk kunnen jullie binnenkort samen een tochtje gaan maken. Als dat lukt, veel plezier
  Groet,
  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Wilco,
  Sterkte met de operatie morgen. Hoop dat je snel weer je fiets in kunt.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi, ook van ons snel herstel gewenst. Het zou leuk zijn om jullie samen te zien op een vande volgende treffens in het mooie zonnige zuiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met alle plezier, zit inmiddels met ingezwachtelde knie op de bank.

   Verwijderen
 9. Stomme val, verstrekkende gevolgen. Op spoedig volledig herstel!

  BeantwoordenVerwijderen