zondag 4 juni 2017

Kloostertochie - 2 - Naar Borkum

Op woensdagochtend vroeg uit de veren. Ik wilde om 8 uur vertrekken om zeker te weten dat ik de boot van kwart over 10 naar Borkum zou halen. Heerlijk fietsweer en het was heerlijk rijden over het Groninger land. Het lijkt licht te glooien door de verschillende hoogte van gewassen en het deed me wat aan Zweden denken. Naviki leidde mij in de juiste richting, soms langs kleine terpplaatsje, zoals het prachtige Westeremden.Op een gegeven moment zie je in de verte een rookpluim opdoemen. Dat moet Eemshaven zijn. Heerlijk slingerend kwam ik langzamerhand dichterbij. Voor mij is de laatste plaats van Nederland in dit gebied Roodeschool. Daar eindigt de spoorweg, daar eindigt alles.


Nog even een paar kilometer en ik zou bij de boot zijn, ware het niet dat Naviki mij het zand instuurde. Er werd een windpark gebouwd en overal zag je molenonderdelen liggen, vermoedelijk voor de zeeparken.


Ik moest terug en over een lange havenkade kwam ik uiteindelijk een klein half uur voor vertrek aan bij de boot. Klik hier voor een overzicht van de route.

De boottocht zelf was heerlijk. De overtocht duurt ongeveer 50 minuten. De zandplaten werden steeds meer zichtbaar en dan is het wad zo verschrikkelijk mooi.

Borkum kwam steeds dichterbij. Bij de haven kan je met het treintje naar het stadje, maar dat deed ik natuurlijk op de fiets.Vlak voor het plaatsje kon ik de duinen in en even later zat ik op de boulevard. Prachtige witte gebouwen sieren deze boulevard. Mensen zijn enthousiast over 'De Bak' en willen van alles weten.

Na rustig verder gekabbeld te zijn kwam ik weer op duinpaden. Soms smal en steil, maar het ging allemaal goed. Hier heb ik waarschijnlijk later nog wat last van gehad. Er zijn twee campings op het eiland en na mijn tocht over het eiland besloot ik de stadscamping te nemen. Dan kan ik gemakkelijk nog even het stadje inlopen.


  


Voor geinteresseerden heb ik nog wat foto's toegevoegd aan het eerdere bericht:
Kloostertochie - 1 - Naar het Noorden

6 opmerkingen:

 1. Hoi Wilco,

  Weer genoten van verslag en foto's! Kijk weer al uit naar de volgende!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Borkum, staat ook nog op ons lijstje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto van die wieken, het lijken zo wel vliegtuigen. Geniet van je tocht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Belle, helaas alweer thuis, maar het waren heerlijke dagen.

   Verwijderen