maandag 1 oktober 2018

Hé wat is dat?

Op de fiets in het donker zag ik twee lichten op mij afkomen. Eén laag en één hoog. Een velomobiel met elektrisch vlaggetje.

Even later een lekke band, maar het was een Gocycle, reserve er omheen, het oppompen is het meeste werk.

11 opmerkingen:

  1. Tja, en dan zijn er nog steeds mensen die volhouden dat een vlaggetje niet helpt om gezien te worden.........ook ligfietsers! Het tegendeel is voor mij al lang bewezen, en ook al zou het niet helpen, dan nog ben je wel van het gezeur af: "Moet daar geen vlaggetje op om beter gezien te worden?" ;-)

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zag in het donker in de ochtendspits een mountainbiker fietsen met ledstrips op voor- en achtervork. Het leek de officiële verlichting van die fiets. Dus voor en achter, zowel links als rechts ongeveer 20 cm aan lampjes. Voor rood, achter wit. Zag er goed uit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Andersom natuurlijk: voor wit, rood achter.

      Verwijderen
    2. Hoi Belle,
      Deze gele quest had een paal met een lamp. Volgens mij heeft Adri ook zoiets. Ik raakte totaal van in de war,wat komt er aan? Liever 1 lamp.

      Verwijderen
    3. Oh, maar achter wat begroeiing wordt het vanzelf 1 lamp wilco, de bovenste ;-)!

      Verwijderen
  3. Wilco, wil je je blogstukjes voortaan wat korter houden, nu ook weer zo'n lange lap tekst. Lezen gaat allemaal ten koste van mijn kostbare fietstijd ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die zin over de lekke band had zomaar een tweede stukje kunnen worden...

      Verwijderen
    2. Ik doe mijn best. Uit empirisch onderzoek valt af te leiden, dat hoe korter het stukje, hoe meer views. Kijk bijvoorbeeld eens naar mijn meest populaire bericht, kan via de link rechtsboven. En daar doe ik het allemaal voor :-). Overigens fietsreisverslagen worden over het algemeen het minst gelezen, maar dan kan ik zelf nog even nagenieten... Beetje self-kicken...

      Verwijderen
  4. Klopt Wilco, Adri heeft ook zoiets, een paal(vlaggemastje) met LED-strips, wit voor, rood achter, en die lampjes zijn op "ooghoogte" van de meeste automobilisten, circa 150 cm. De LED's knipperen met behulp van een tussen gebouwde knipperautomaat, zo'n zelfde als voor in de velomobielen in gebruik is.
    De meeste automobilisten hier ervaren het als zeer positief, want ik ben erg goed en van ver zichtbaar in het donkere jaargetijde. Naast de lampjes hangt er nog een dubbel lint van reflecterend afzetlint in de top van de mast, om ook overdag nog zichtbaar te zijn. Werkt volgens commentaren ook prima, staat nooit strak aan de mast, hoe hard het ook gaat, de staarten van die linten flapperen altijd!
    En inderdaad Wilco, mensen die mijn aanwezigheid met de velomobiel op de weg voor de eerste keer ervaren hebben ook dat gevoel dat je beschrijft: "Wat komt daar nou aan?" Begrijpelijk natuurlijk, we zijn nog steeds vrij vreemde vogels onderweg.....

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Adri, het is niet al te serieus en iedereen moet doen wat hij wil. Ook jouw fiets met kerstverlichting kom ik graag tegen. En dan maken we een gezellig praatje met een lekker biertje erbij, als jij mij tenminste gezien hebt. Maar ik wil natuurlijk ook goed zichtbaar zijn. Ook voor de 'invisibles', die nu in de vroege duisternis de wegen, al slingerend, weer druk bevolken.

      Verwijderen
  5. Ik verbaas mij erover dat op de "haaien vin" (Flevobike) na niemand zo'n paal of mast van een stroomlijn profiel voorziet. Ga je in een stroomlijn voertuig rijden die vele malen efficienter is met luchtweerstand, om dan van alles buiten die stroomlijn te hangen om het weer inefficienter te maken ?!

    Inefficiente wielrenners hebben zelfs spaken die niet rond zijn maar een stroomlijn profiel hebben....en die hebben nog wel "goedkope" fietsjes van maar een paar duizend euro, een fractie van die van ons !!

    Ketters ! Dwalende dwazen ! Kom terug naar het licht en de doctrine van de aalgladde stroomlijn. Al het andere tast de pure snelheid aan ! Als je al iets uit de stroomlijn steekt, moet dat ook gestroomlijnd zijn :-)





    BeantwoordenVerwijderen