zondag 23 juni 2013

Goede vaart

Aan het begin van de zomer heb ik mijn eerste 10.000 kilometer erop zitten. Afgelopen donderdag, klokslag 6, sprong de teller over. In plaats van dat de afstand per 100 meter wordt weergegeven, kan ik nu alleen de hele kilometers nog maar zien. Het voelt een beetje alsof ik een volwassen velovaarder ben geworden. Op 6 juli 2012 reed ik in Dronten de werkplaats uit, samen met Gerrit, Robert-Jan en Marcel. Afgelopen jaar gelukkig geen ongelukken. Alleen lakschade, doordat ik hier de muur raakte bij inparkeren.

Er wordt meestal gesproken over velomobilisten of velonauten. De beweging van een velomobiel komt echter helemaal niet overeen met het gevoel in een auto, behalve met zo'n klassieke driedubbel geveerde Franse auto. Of de beweging overeenkomt met een ruimtereis, ik heb geen idee. Ik heb in 'De Bak' altijd meer het gevoel van een 'vaart' zoals in luchtvaart, of op een schip. Ik zweef over 's Heren wegen.
Ik ga dus voor de velovaart en een velovaarder achter het stuur. Wij hebben er namelijk nog wel eens de vaart erin.16 opmerkingen:

 1. Dat gaat bij mij nog wel eventjes duren...

  Met huidig gebruik iets van 8-9 jaar, lol !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar jij rijd iedereen eruit op de RDW baan na jouw supersnelle herstel.

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd Wilco! Ik kan mij ook herinneren dat ik van 9999,9 naar 10000 ging... Ik dacht dat mijn tellertje kapot was ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon mij herinneren dat jij er ook over publiceerde.

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd. Ik heb wel eens gehoord dat je bij 50000 km er echt bij gaat horen. Helaas moet ik dan nog een paar jaar.

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gedaan Wilco , Respect ,ik mag blij zijn als ik de 7000 haal in een jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerrit, het is geen wedstrijd. Marcel rijdt weer een stuk meer. Zolang als we het maar leuk vinden door het landschap te zoeven.

   Verwijderen
 5. nooit geweten, dat van die honderden meters die dan wegvallen. over een maand of twee ga ik het ook meemaken. het is toch wel een eerste mijlpaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. goed hoor! mijn teller staat op ruim 5000, waarvan ik nauwelijks meer dan de helft zelf heb gereden. Ik moet dus nog wel even.

  Enneuh, Die Quezzzt, die doet aan psychologische oorlogsvoering. heeft gewoon 2 nullen weggehaald. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou zeggen, laat je niet gek maken! En als hij toch wint, dan heeft hij gewonnen. Succes met de wedstrijd.

   Verwijderen
 7. Proficiat Wilco! Eerst de volgende 10.000 voor je aan de 50 gaat denken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nou grappig, gisteren ben ik 50 geworden!!!

   Verwijderen