zondag 29 maart 2015

Hondenweer

Wat een hondenweer vandaag!
Vandaag vanuit Utrecht via Hoofddorp naar Zaandam gereden. De weersverwachting was beroerd, een stormachtige wind aan de kust. Verder eindeloos veel regen.
Bij vertrek leek het mee te vallen. Het regende, maar de wind viel mee. Er was windkracht 3 tot 5 op dat moment. Geen reden om niet te rijden, behalve dan de weersverwachting. Tot voorbij Mijdrecht had ik geen probleem. Daar werd de windtunnel aangezet. De verjaardag, waar ik onderweg naartoe was maar afgebeld en verder met ingehouden snelheid gereden. Hier en daar zelfs even stil gestaan, terwijl de windvlagen de zijkant van 'De Bak' teisterden. Ik reed meestal tussen de 20 en 30 km p/u. Nabij Hoofddorp zag ik fietsers tegen de wind in lopen, terwijl ik met een rustige 26 km p/u voorbij reed. Harder had gemakkelijk gekund, maar dat voelde minder veilig. Dan merk je het ongelofelijk grote verschil in aerodynamica. Uiteindelijk ben ik toch nog even naar de verjaardag geweest en daarna vanaf Hoofddorp volledig voor de wind naar huis gereden. De wind zat volledig achter mijn staart, dus ik had geen last meer van windvlagen. Ik kon stabiel dik boven de veertig rijden.
Op het journaal bleek dat rond half 6 er een windstoot van 117 km p/u (dat is een windkracht 11 windstoot) was geweest op Schiphol. Ik heb veilig gereden en extra tijd genomen.

Inmiddels heb ik bijna een drie sterren Strada, nog 58 kilometer te gaan.


9 opmerkingen:

 1. Wat is een driesterren Strada? 30.000 kilometer? Wij zijn vandaag maar binnen gebleven. Marloes en Theo zijn ook weer veilig thuisgekomen van de Landelijke Ligfietsdag in Dronten maar hebben wel spannende momenten beleefd onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een driesterren Strada is er inderdaad eentje met 30.000 kilometer op z'n geweten.

   Verwijderen
 2. Hoi Wilco,
  Het werd erg gewaardeerd dat je ondanks het rotweer toch langskwam, al was het maar kort. En morgen niet de hele tijd naar je tellertje kijken hoor!

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is ook geen weer voor velomobielen die bij wijze van spreken maar een paar gram wegen ( die gaan dan nog sneller....alleen niet meer als rijdend voertuig ) of velomobielen met enorme staarten :-)))

  Blijkt wel weer dat ook de originele Strada zijn sterke punten heeft waar veel minder bij wordt stilgestaan....

  Het valt ook eigenlijk op dat Bloggende Strada rijders over het algemeen het meest postief blijven over hun velomobiel zoals die is, waar Questrijders wel allemaal in de rij lijken te staan om hem te verruilen voor een DF.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Quezzzt, dat vind ik wel een goede. Natuurlijk heb ik ook de DF in mijn achterhoofd gehad. Ik heb er zelfs heel vroeg al in proefgereden. Hij zat heel goed, fijne velomobiel, maar ik miste een paar zaken die ik zeer waardeer aan de Strada. Zoals bijvoorbeeld veel ruimte om bagage mee te nemen. Ik blijf voorlopig nog de Strada rijden, maar moet zeggen dat ik de DF wel als next generation velomobiel zie. De 1 aprilgrap XF cargo (5 wielen, daar kan je toch niet mee draaien) spreekt me qua ruimte bijvoorbeeld meteen aan. Ik wil niet alleen een snelle bak hebben, maar zoek ook andere kenmerken. Opvallend dat Strada's zo weinig tweede hands te krijgen zijn inderdaad.

   Groet, Wilco

   Verwijderen
  2. Hoi Wilco

   Waarom zou het niet kunnen?
   Gewoon de 2 extra wielen laten mee sturen
   Ik vind het geen gek idee, hoef je geen aanhanger meer mee te slepen, als ze er dan ook nog een extra achterwiel bij doen voor de aandrijving en de achterwielen ook laten mee sturen zou niet gek zijn want quest bochten zit ik niet op te wachten

   groeten, andre

   Verwijderen
  3. Hoi Wilco,

   Gelukkig zonder brokken thuisgekomen! Ook ik ben hard op weg naar een 3 sterren status, dat zal uiteraard nog iets langer duren dan bij jouw.......
   Een Strada is een beetje de hybride onder de velomobielen, een soort kruising tussen snel, comfortabel en gebruiksgemak, zo zie ik het tenminste. Dat ze weinig tweedehands te krijgen zijn is omdat ze goed voldoen, en omdat er nu eenmaal grofweg 3 x zoveel Questen op de markt zijn dan Strada's, dat maakt de spoeling wel wat dunner natuurlijk.
   De DF wil ik ook nog gaan proefrijden, in juni gaan we langs Dronten en hopelijk is de Quattro dan ook klaar, heb ik nog een proefritje te maken. Ook de WAW 4 staat op de "to do" lijst. Veranderen ga ik nog niet, maar even orienteren kan geen kwaad. Mocht de Velotilt ooit beschikbaar komen voor proefritten, zou dat ook een leuke belevenis zijn.
   De DF Car Go vond ik een hele leuke! Had het gelijk door natuurlijk, maar dacht toch even aan de opmerking van Cor (VM Q 78) , hij opperde zijwieltjes voor mij in de winter, na m'n laatste schuiver. Dan zou een 5 wieler al redelijk in de buurt komen........☺

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  4. Morgen storm, De Bak blijft thuis.

   Verwijderen
 4. zelf Bores wilde niet naar Buiten Gisteren.....

  BeantwoordenVerwijderen