zaterdag 7 mei 2016

My second of fame

Wat een heerlijke dag. Afgelopen nacht op een camping bij Noordwijkerhout overnacht en vandaag via mijn ouders weer naar huis. En dit zijn van die dagen dat het alleen maar genieten is. Eerst ging ik nog even wat brunchen met Petra bij de Langevelder slag.
Ik werd meteen aangesproken door een Engelssprekend iemand die vertelde dat hij vorige week nog met Graeme Obree had gesproken en daarna begon hij over Mike Burrows. Maar de Strada vond hij ook prachtig. Hij vertelde trouwens dat Graemee Obree zijn snelle fiets voor een budgetprijs in elkaar gezet had. Als dat zo is dan plaatst dat de snelle jongens uit Delft toch ook in een ander perspectief. Inmiddels waren er ook wat bewonderende Fransen in beeld gekomen, ook zij wilden van alles weten. Zij waren met vrienden uit Reims gekomen. Die vrienden waren in drie dagen op een racefiets naar Nederland gefietst. Geen slechte prestatie. Vervolgens drongen enkele Duitsers zich op.. Na de brunch ging ik door de duinen richting Zandvoort en verder naar Parnassia. Bij een prachtig meertje stopte ik.Meteen was het weer raak. Een Duitser sprak mij aan en had een Versatile, ooit van een Nederlandse vrouw gekocht die een snellere fiets wilde. Samen met zijn maten werd de Strada geanalyseerd. Onder andere de kettingloop en de stuurinrichting passeerden de revue, maar ook werd uitgebreid een vergelijk gemaakt met andere velomobielen, erg leuk. Verder richting de pont bij IJmuiden. Rustig reed ik door de drukke duinen. De mensen waren allemaal bij en lachten mij vriendelijk toe. Tijdens het wachten op de pont werd ik benaderd door een verslaggever van RTV NH. Hij vertelde dat IJmuiden die dag de warmste plaats van Europa was. En daar reed iemand in een Strada. Hij werd enthousiast, stelde allemaal vragen en schoot wat film. Dat zou later zeker op de TV verschijnen en dat was ook zo. Kijk allemaal naar 'my second of fame' rond 6.20! Ik ben erg tevreden over het beeld. Richting Castricum en via Egmond-Binnen reed ik naar Alkmaar. Hier klampte een man mij aan. Zijn vader was overleden en hij had een wit-grijze 'Mango', hoe hij die te gelde kon maken. Door er in te fietsen, dat was hij niet van plan. Binnenkort zal deze Mango wel op Ligfiets.net komen te staan. Hij is overigens een keer op zijn kant gegaan, maar verder in perfecte staat.

En verder was het vandaag heerlijk 'velozweten'. De druppels liepen heerlijk langs mijn rug en tasten misschien het stoeltje aan, maar wat kan het me schelen. Het was zo'n dat dat je opgevoerde snorfietsers fluitend voorbij fietst, dat speed pedelecs echt geen bedreiging meer zijn voor de superieure velomobielen. Het is zo'n dag .... Heerlijk  16 opmerkingen:

 1. En zo haal je even het nieuws, prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een heel vriendelijke verslaggever, hij heeft best veel gefilmd, maar er komt dan bijna niets op tv, maar ik vond het een mooi beeld.

   Verwijderen
  2. Je zou eens moeten weten hoeveel uren beeldmateriaal ik had voor de Treffen impressie, waarvan ook amper 5 minuten is gebruikt.

   Verder, beter een paar seconden in beeld dan helemaal niet in beeld.

   Verwijderen
 2. Het was in een flits voorbij, zoals dat ook hoort bij een velomobiel.

  Over dat ijsje heb je vast véél langer gedaan...

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lol Wilco...maar je had de Strada wel eens mogen wassen !! :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vonden mijn ouders ook. De expeditie in de duinen had veel stof opgeleverd. Bij hun heb ik 'De Bak' dan ook opgepoetst en de krakende veerpoot gesmeerd.

   Verwijderen
 4. Leuk! Volgens mij zijn het wel twee seconden ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. That was nice two seconds of fame 👍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you very much, today was again a fantastic day, I have rowing, cycling and swimming, lovely!

   Verwijderen
 6. Hoi Wilco,

  Wat een leuk stukje! Ik werd gewoon een beetje blij toen ik het las!
  En heel leuk dat alle mensen blij en vriendelijk zijn, dat is helaas wel eens anders.....
  Je staat er mooi op inderdaad, had best langer mogen zijn!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even eerder komt de drukte i.v.m. Moederdag op de bloemenveiling ook nog voorbij bij TVNH. Die drukte is mij ook ten deel gevallen maar dan 2 verdiepingen hoger, bij de planten.
  Zelf werd ik kortelings ook geïnterviewd bij de ophaalbrug in Zaandam waar die mevrouw aan verkeerde kant van de slagboom terecht kwam en de val niet overleefde. "Ik zou zeker ook wel eens met mijn ligfiets onder zo'n slagboom doorrijden?". Ik antwoordde "Nee mevrouw ik ben bang voor een nat pak want lijd aan koudwatervrees". Maar deze tegenspraak werd b.m.w. niet gehonoreerd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die mevrouw is ook niet in het water gevallen maar te pletter gevallen op het wegdek omdat ze zich niet meer kon vasthouden aan de railing nadat ze met brugdek en al omhoog ging.

   Nog erger is dat wie er een fout heeft gemaakt nog steeds niet duidelijk is. Met andere woorden, het kan jou of mij dus ook overkomen als het ligt aan een bedieningsfout of technisch mankement.

   Wat dat betreft is die centrale bediening van bruggen niet zo veilig, dat is bij meerdere brugongelukken wel gebleken. Maar ja DAT gaan ze nooit terugdraaien, want dat kost geld...

   Verwijderen
  2. Het was niet het wegdek maar de rand onder het wegdek waar de scharnieren zich ook bevinden.

   Moet je nagaan als je dat in eerste instantie overleeft en ze laten in paniek de brug neer....

   Verwijderen
  3. Ik fiets vaak langs het trieste punt op ongeveer twee kilometer van mijn huis. Hoe het heeft kunnen gebeuren... Ik heb geen idee... Het kenmerk van een ongeluk is .. dat het een ongeluk is..

   Verwijderen
  4. Leuk trouwens ook van de bloemenveiling, wat een imposante hectiek!

   Verwijderen