zondag 20 januari 2019

Afscheid

Afgelopen donderdag en vrijdag hebben we definitief afscheid genomen van Erwin. Ik kijk er, onder de omstandigheden, met een goed gevoel op terug. De ligfietsers waren donderdagavond in grote getale gekomen. Hoe triest ook, het brengt ons bij elkaar. Heel erg fijn!! Dank jullie wel!! Op een gegeven moment stonden er ongeveer 20 velomobielen voor de deur. Een indrukwekkende erehaag. De fietsen waren opgesteld door Fred. Dank je man, je bent grote steun geweest voor mij de afgelopen weken! Zelfs uit het Roergebied was een velonaut overgekomen, Jascha Beuttler. Ze hadden onderling besloten dat ze iemand wilden afvaardigen. Van Petra Duits kreeg ik een model van 'Tante Lies', met streepje.Verder was Roel van Dijk er, onze voorzitter, en natuurlijk mannen van de verschillende velomobielbouwers. Theo en Ymte fietsten samen terug. En voor de mensen die er niet waren, dank jullie wel voor jullie medeleven via kaarten, anekdotes en wat al niet meer. Dat jullie ook aan mij kaarten zouden geschreven was niet eens in mij opgekomen, heel lief!Na de condoleance gingen we met een fikse groep ligfietsers naar 'Bar La Vitesse', alwaar het glas geheven werd. Toen ik nog even het woord nam en iedereen bedankte begon men daarna te scanderen 'vloeistoftherapie, vloeistoftherapie'. Een mooi eerbetoon.

Ook op de uitvaart vrijdag waren veel meer mensen dan verwacht. Het bestuur van de NVHPV was weer vertegenwoordigd middels Gerard Arends, onze penningmeester. Er was natuurlijk muziek, het prachtige nummer 'Blackbird' van 'The Beatles' raakte mij zeer. Erwin is altijd een groot Beatles fan geweest en gebleven. Natuurlijk heb ik ook gesproken voor mijn maatje. Ik heb verteld hoe onze vriendschap zich de afgelopen jaren heeft verdiept. Hij was mijn hartsvriend geworden, mijn vriend voor het leven. Maar ik heb het ook over de grappige dingen van Erwin gehad. Zijn bijzondere grappige bedenksels. Ik heb het gehad over zijn klusvaardigheden. Hij kon alles repareren, behalve zichzelf. Ik sloot af met het Erwin saluut, zoals op de foto onderaan. Daarna werd 'Op fietse' gedraaid van Skik.

Gelijktijdig met de uitvaart hebben de grensrijders ook een laatste eer getoond aan Erwin. Op de plek van het ongeval hebben zij bloemen aan de slagboom bevestigd en ze gaan er reflectie op aanbrengen. Dank jullie wel mannen!Inmiddels is de reflectie aangebracht door Chris. En, een voorstel van een medeligger, neem een rolletje reflectietape mee en maak de fietspaden een stukje veiliger.Voordat ik afsluit heb ik nog één laatste vraag aan jullie. Mochten jullie leuke foto's hebben waar Erwin opstaat, zouden jullie die dan aan mij kunnen mailen. Geef even aan waar en wanneer ze genomen zijn. Ik wil graag nog een fotoboek maken voor Claudia van Erwin zijn velomobiel tochten en avonturen. Mijn emailadres is wpompert@dds.nl. Alvast dank.


 

12 opmerkingen:

 1. Dank je Wilco voor je verslag. Ik was er zelf niet bij, maar zo voelt het toch ook voor mij als een soort afsluiting van een rouwperiode. Het blijkt wel dat Erwins overlijden een grote impact heeft gehad op het velomobielwereldje. Hopelijk de laatste dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook namens mij bedankt Wilco, zeer mooi geschreven verslag van Erwins laatste reis. Als je mijn foto's ook wil hebben kan ik ze je toesturen, of je haalt ze van de blog af, dat mag natuurlijk ook.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je ze kan mailen, dan is de kwaliteit beter. Dank je wel!

   Verwijderen
 3. Heel mooi Wilco, dank je. Ook voor jou veel sterkte, je bent je goede vriend verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geschreven man. Het bezinnen gaat nu beginnen. Neem je tijd. Wanneer je daar klaar voor ben gaan we fietsen, rammen en het hoofd luchten in de wind.
  Fred

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je voor alle berichtgeving.Ook voor jou heel veel sterkte met het gemis van je goede vriend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Texel 2018: https://photos.app.goo.gl/fCcGaGdZIpH6Nth73
  Texel 2019: https://photos.app.goo.gl/4B74hRsd1DfVN4di8

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zip-bestand is onderweg. Zie EXIF voor data/plaats.

  BeantwoordenVerwijderen