zondag 1 mei 2016

Belgisch Ligfietstreffen 1

Afgelopen weekend hebben wij een bezoek gebracht aan onze zuiderburen. Vanaf vrijdag tot en met zondag werd een treffen in Essen, meteen aan de grens met Nederland georganiseerd. We konden verblijven in 'Bivakhuis Deken Verstraelen' een jeugdheem van onder andere de scouting. Dat zouden we later nog merken.  

Reeds voor de 12de maal organiseren de Vlaamse Liggers een ligfietstreffen, ditmaal onder de hoede van LIA. Alle ligfietsers, velomobilisten en sympathisanten zijn van harte welkom. Deze keer slaan we onze tenten en sleurhutten op op de terreinen van het Bivakhuis Deken Verstraelen in Essen. Essen is een grensgemeente, we hopen op een grote delegatie vanuit Nederland.


Helaas viel de grote delegatie vanuit Nederland wat tegen. Naast Erwin, Rodrigo (eigenlijk een in Nederland wonende Portugees) en ik, waren Joop en Anita uit Philippine in Zeeuws-Vlaanderen aanwezig. Zij woonden op 500 meter van de grens.

Op vrijdag was het doel op tijd te vertrekken zodat we eventueel ook nog de initiatietocht konden doen. Het regende echter en was natuurlijk koud, dus we vertrokken wat later, toen de regen was opgehouden. Erwin en Rodrigo opgehaald en op weg. De route zou ongeveer 170 kilometer bedragen.
Het beloofde een fijne dag te worden, koud weer, stevige wind tegen, mogelijk een bui, maar wel met een paar warme mensen op stap. Rodrigo reed zelfs met kap.

Het lijkt best mooi weer

Via een slingerende route door het 'Groene Hart' reden we richting Rotterdam. Het werd wel steeds zwaarder. De stevige koude wind beukte continu op onze velomobielen.


Rodrigo

Lastige passage

De koppen stonden op het water. Het was koud. We volgden de Rotte en kwamen uiteindelijk midden in Rotterdam uit. Trots paradeerden wij over het Hofplein en de Coolsingel. Sorry Erwin, het was eigenlijk niet mijn bedoeling zo door de stad te rijden, maar wel leuk.

Coolsingel
Na de oversteek via 'De Zwaan' kwamen we al snel over een prima fietsroute de stad uit. Via de Heinenoordtunnel en de Volkeraksluizen naar het oude plaatsje Willemstad.


Lift bij Heinenoordtunnel, maximaal 75 mensen, ruimte zat


Sjezen

Triomfantelijk reden wij dit vestingstadje binnen. Na nog een forse hagelbui op onze kop gekregen te hebben kwamen we rond 7 uur aan, waar we hartelijk werden ontvangen. Leuk om sommige bekenden te zien (eigenlijk alleen Jan Goddemaer), maar ook andere bloggers.
De spaghetti werd gemaakt en we konden aanvallen. Super. Een bijzonder fijn element aan het bezoek aan onze zuiderburen was de aanwezigheid van meer dan voldoende voorraad speciaalbieren. Ik heb er uitstekend op geslapen ... anderen hebben last gehad van mijn gesnurk .... mmm ik snurk toch nooit ....

Erwin, Joop, Ronny en ...

Jan Goddemaer

De rest volgt morgen ...


7 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Zo zou je het kunnen noemen, maar ik kende het begrip tot nu toe niet.

   Verwijderen
 2. Wilco, het was heel leuk je ontmoeten.
  Ik heb ook een pak hele leuke foto's van jullie ;-)

  Groetjes van de Liggende Fietser :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wilco,

  Het was mij ook een waar genoegen, en het was heel leuk onze mede-ligfietsers uit België en Zeeuws-Vlaanderen te ontmoeten.

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Wilco,

  Grappig, je hebt Joop ontmoet, ik nog niet, hij woont in Philippine, inderdaad gelegen op de Belgische grens, nog geen 10 km van Biervliet, waar wij ongeveer 22 jaar woonachtig waren voor we naar Noorwegen vertrokken.
  Het kan vreemd lopen in het leven.......

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet kom jij hem ook weer eens tegen als je in Nederland bent. Was leuk!

   Verwijderen