maandag 2 mei 2016

Belgisch Ligfietstreffen 2

Na het ontbijt op zaterdag stond er een lange tocht van ongeveer 100 kilometer gepland en een korte van ongeveer 30. We gingen voor de lange tocht. Om ongeveer half 11 vertrokken we met een man of 20, voornamelijk velovaarders, maar ook een trike en twee ligfietsers. De rest van de bezoekers ging een kilometer of 30 rijden. Een stel jonge kinderen fietsten mee, chapeau!


De vaart zat er meteen goed in, ik maakte me meteen zorgen over de ligfietsers. Eerst nog even de Kalmthoutse heide over voordat we Nederland inreden.


Ronny legt alles vast.Jan komt net boven de motorkap uit.

Opeens een grote knal. Ronny zijn achterband was van de velg van zijn Orca afgelopen en en de binnenband knalde aan flarden. De fiets was snel gerepareerd, maar er zouden die dag nog twee knallen volgen. Eén zelfs tijdens stilstand. Hij heet dus vanaf nu ... knallende Ronny. De velg van de Orca is waarschijnlijk iets gekrompen, waardoor de buitenband er regelmatig afloopt. Ik begrijp dat dit binnenkort wordt opgelost met een nieuwe velg. Na een korte stop, waarbij wij de ravitaillering helaas hebben misgelopen naar de Oesterdam.De groep viel hier uiteen in velonauten en ligfietsers. Het verschil in snelheid tussen beide groepen is te groot. Voor de ligfietsers is het niet leuk om met de moed der wanhoop de velonauten proberen bij te houden. En velonauten, ze zijn zo druistig, ze houden zich even in en gaan dan weer. Als je in een gemengde groep rijdt, moet de voorrijder niet harder rijden dan 20 kilometer per uur. En zelfs dan is het voor de ligfietsers nog zwaar.. Wat een eind. Schitterend zicht op de Oosterschelde en heerlijk sjezen ... tegen de wind in, maar dat waren we gewend. In het dorpje Tholen was een volgende stop. Daar kon even lekker gegeten worden. Vanaf hier het vaste land weer op en na 3 kwartier fietsen stond de volgende stop gepland. Lekker zo'n kort stukje. We moeten een smalle brug over om aan de overkant van een sluis te komen (Benedensas). De brug schoof net open over de spoorrails toen wij aankwamen.

Spoorbrug?Na een minuut of tien wachten konden we oversteken en kwamen in een prachtig tentje terecht. Hier nog even een heerlijke warme chocolademelk. Na weer een knal van Ronny reden we weer terug naar de stal. Daar konden we weer aan het bier en heerlijke eten.

's Avonds verzorgde Lucien nog een informatieavond over GPS gebruik. Er werd druk gediscussieerd. Inmiddels lieten ook de leden van het jeugdheem van zich horen. Regelmatig hoorden we zwaar bonkende muziek. De discotheek bleek naast onze slaapzaal te liggen. Erwin wist met een paar stevige slagen op de deur de jeugd zodanig aan het schrikken te krijgen dat zij, compleet verschrikt, gillend het pand verlieten. We hebben ze nooit meer gezien. Gelukkig dat Erwin niet op dezelfde wijze omgaat met snurkers ....

De terugweg

De track van de terugweg was ongeveer 20 kilometer korter, maar zeker zo mooi. De zon scheen, de wind was wat gaan liggen. We reden wat meer om Rotterdam heen en hebben heerlijk genoten. Zonnebrand hadden we niet bij ons, en ik ben dan ook nu zo rood als een kreeft.
Bij elkaar ongeveer 420 kilometer gereden.

Tenslotte: Heel leuk om 'De Belgen'te ontmoeten en natuurlijk wil ik de organisatie van harte bedanken. Geweldig gedaan! Paars was heen,blauw was terug

Staalblauwe luchten

Bij de Volkerraksluizen

Zomers tafereel

Er leuke sjalie van de Belgen
Brienenoordbrug

Tante Lies op weg naar huis

10 opmerkingen:

 1. Ik heb ook zo'n mooie Belgische Sjalie.

  Mooie tocht hebben jullie gereden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wilco,

  Leuke verslagen weer! En ook jullie hebben flink doorgekachelt aangaande kilometers! En dat allemaal op een paar dagen.....

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wilco,

  Tof dat jullie er waren. Ook wij hebben genoten van jullie bezoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even ter correctie, ik had maar 2 knallers. Tussenin had ik ook een leegloper, de binnenband stak er blijkbaar niet goed in en was doorgeprikt in de plooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ronny, ik hoop dat het probleem snel kan worden opgelost, want het is wel heel vervelend. Het kan je vertrouwen in de fiets schaden en dat is zeker niet de bedoeling..

   Groeten, Wilco

   Verwijderen
  2. Wees maar zeker, ik dacht nog om eventueel de Orca in de bestelwagen van Brecht te droppen en zelf naar huis te rijden met de trein. Maar er zijn contacten tussen Fietser.be en Flevobike over het probleem, het komt dus wel goed.

   Verwijderen
 5. Hee, wat leuk. Zo aan het kaartje te zien hebben jullie de Rotte Rit gekruist en hebben we elkaar net gemist. Het was al om 08:00 verzamelen op de boulevard bij Nesselande (R'dam), waarschijnlijk dat jullie pas veel later langs R'dam en Zoetermeer reden.

  BeantwoordenVerwijderen