dinsdag 25 december 2018

Kerstrit en record

Toch nog even een mooie tocht gemaakt. Het was heerlijk weer, zonder kap zelfs zonder schuimkap gefietst. Weinig wind, regelmatig een zonnetje. Ik weet vaak van tevoren  niet wat ik ga doen. Of soms weet ik het wel, maar maak ik een compleet ander rondje. Gisteren begon ik met de track naar de OBT, tot Wijk bij Duurstede. Dat is in ieder geval getest, de rest ga ik niet voorrijden. Vanaf Wijk ben ik verder de dijken gaan volgen. Misschien langs de rivieren rijden zonder een pont te pakken? Dan moet ik minimaal naar Rhenen. Bij Amerongen riep ineens de Amerongse berg. Vooral de afdaling aan de noordkant is geweldig. Zou ik het nog eens proberen? Eén keer eerder was ik er afgedaald. Ik kon mijn snelheidsrecord halen, maar er zaten auto's in de weg. Dus bleef ik er net onder. Dus ik week van mijn plan af. De berg op en vooral .... de berg af. En daar ging ik. De ideale afdaling, geen auto's in de weg en uiteindelijk een maximum van 81 kilometer per uur. Een nieuw record. Natuurlijk veilig naar beneden. Mijn oude snelheidsrecord stond op 75, de 'Pont de Normandie' af.Nu had ik alleen geen zin om die berg nog een keer op te rijden, dus verder langs de noordkant van de Utrechtse Heuvelrug. Bij Rhenen de brug over en terug langs de dijken.


Prachtig om te fietsen. Misschien toch maar de pont bij Elst of Amerongen? Nee, verder door. De pont dan bij Wijk bij Duurstede? Nee door. Culemborg dan? Nee, nu ga ik door tot de Lekbrug bij Vianen. Daar kon ik de track van de terugweg vanuit de OBT oppakken. Terug thuis na 108 kilometer. 


En allemaal natuurlijk fijne feestdagen, vanuit de stal, ook namens Petra:
8 opmerkingen:

 1. Mooi rondje Wilco. Daar had ik best bij willen zijn.

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie ronde Wilco! En proficiat met je nieuwe snelheidsrecord! Dat is heel hard voor Nederland.....'s zomers haal ik dat zowat dagelijks op m'n woon-werk route, maar dat is dan ook een andere locatie.....;-))
  Fijne dagen gewenst van ons!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond dit prima qua snelheid. Het is fijn dat deze afdaling niet al te steil is en alleen flauwe bochten heeft. Ik heb wel eens 60 gereden, terwijl ik dat veel enger vond.

   Verwijderen
 3. We gaan je zien Wilco bij de OBT, wij overnachten in Heeze dit keer omdat Roermond in 1 keer een te grote uitdaging is bij slecht weer.
  We hebben de afstanden nu verdeeld over 3 dagen. Tot vrijdag.

  BeantwoordenVerwijderen