vrijdag 25 september 2020

Mijn Fietsland

Als kleine jongen ging ik al graag met de fiets op pad. Toen ik een jaar of 8-9 was trok ik er stiekem op uit met mijn 2 jaar jongere broer en reden we van Heiloo naar Bergen, een kilometer of 10 enkele reis. Het doel was speeltuin 'De Bedriegertjes', we kwamen er echter niet in, want we hadden het dubbeltje entreegeld niet bij ons. Onverrichter zake reden we terug. Mijn ouders hebben pas veel later van ons gehoord.  

Als middelbare scholier woonde ik in Warmenhuizen. Misschien hebben jullie er wel eens van gehoord, het dorp heeft namelijk het beroemde bolletjes café, naar aanleiding van de verovering van de bolletjestrui door Steven Rooks in de Tour de France 1988. 

Zelf was ik toen alweer vertrokken en studeerde ik in Amsterdam. Maar toen ik in Warmenhuizen woonde bouwde ik aan mijn fietsland. Ik had een Koga Miyata gekocht en trok er regelmatig mee op uit. Afstanden tot boven de 100 kilometer waren geen uitzondering. Ik hield dat een beetje bij en creëerde buitengrenzen. de verste punten waar ik ooit naartoe gefietst was. Naar het noorden toe waren dat natuurlijk Den Helder en Den Oever. Ik had een kaart waar ik het allemaal op intekende. Het was een soort van Risk.

Ook nu heb ik weer zo'n hobby, vakken vullen. Roef heeft mij hierop gewezen en het bleef sluimeren. Ruim een jaar geleden ben ik er mee begonnen. Ook hiermee creëer ik mijn Fietsland. Ik kom op plekken waar ik nog nooit geweest ben.   

Zoals sommigen van jullie al weten ga ik vanaf komende donderdag 1 oktober Noord-Holland verlaten. Op de eerste twee jaar van mijn leven na heb ik hier altijd gewoond, maar vanaf 1 oktober gaan we wonen in Rijswijk, Gelderland. Ik kijk er erg naar uit. Ik heb het gevoel aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen. Petra en ik gaan samenwonen en op 6 november zelfs trouwen. Wat een ontwikkelingen!

In de tussentijd ben ik maar eens goed aan de gang gegaan met mijn Noord-Hollandse vakjes. Begin maart was de hele kop nog leeg, en kijk nu eens, na mijn tocht vandaag met Fred. In Rijswijk ga ik verder bouwen aan mijn Fietsland.


 
 25 september 2019, ik heb slechts een klein fietsdom rond de Zaanstreek.

26 september 2019. Door een relationele verbintenis met een schone jonkvrouwe uit Utrecht, heb ik ook dit fietsbisdom aan mijn Fietsland kunnen toevoegen.

30 oktober, een stukje Flevoland heeft zich aangesloten bij mijn Fietsland. 

24 december 2019, vlak voor de kerst, er is een tweede corridor gelegd naar het fietsbisdom Utrecht


22 maart 2020. Fietsheer Wilco is verder opgetrokken. Inmiddels is er een derde verbinding gelegd naar Utrecht en er ligt een smalle corridor naar het noorden. 

3 juni 2020. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het bisdom Utrecht is steeds steviger verbonden met de Zaanstreek. Er is sprake van een verdere verdieping in de relatie tussen de Tsaar van de Zaanstreek en de jonkvrouwe van Utrecht. Gouda heeft zich inmiddels ook bij mijn Fietsland aangesloten.


17 juli, grote delen van Noord-Holland sluiten zich aan bij mijn Fietsland. De regio rond Schagen, de duinen van Schoorl de regio Medemblik wachten erop opgenomen te worden in mijn Fietsland.

    

Op 12 september viel de regio Schagen, zij maakt nu ook onderdeel uit van mijn Fietsland.


25 September 2020, geheel het vasteland van Noord-Holland boven het IJ is in handen van fietsheer Wilco. Overal in Noord-Holland heeft 'De Bak' zijn sporen achtergelaten. Fietsheer Wilco kan met een gerust gevoel verhuizen naar Rijswijk ....
 


21 opmerkingen:

 1. Lekker bezig Wilco! Je gaat als een speer...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, zo goed als dicht gereden! (Warmenhuizen = Warmetuut)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De duinen bij IJmuiden zullen vast ook nog wel eens ten prooi vallen aan mijn veroveringsdrift..

   Verwijderen
 3. Wow echt knap Wilco! Ik heb Gelderland nog niet eens af volgens mij. En super leuk dat je in de buurt komt wonen! Ik kom zeker wel vaker langs bij jullie dan 😁. Mooie route voor een rondje vanaf Nijmegen 👍.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteren heb ik wel een keer ongeveer 150 meter een boerenakker op moeten lopen om een vakje te vullen. Ook bleek ik uiteindelijk bijna 1 vakje gemist te hebben en moesten we nog een kilometer of 5 omrijden om die ook nog even toe te voegen aan mijn Fietsland. Het zou toch pijnlijk zijn als er 1 vakje zou openblijven. Texel is niet aan mijn cluster toe te voegen, tenzij ik een keer met een zeekano het Marsdiep oversteek. In de duinen bij IJmuiden liggen nog een paar vakjes, die had ik deels al gereden, maar Strave was uitgevallen. Nou, die rijd ik nog wel een keer.

   Verwijderen
  2. Was gezellie Wilco, George en anneke bedankt voor het appelgebak

   Verwijderen
 4. Rijswijk, dat is maar 75km van Zutphen.

  Als je nou gewoon iedere eerste zondag van de maand de LOL-tochten gaat meerijden, dan kun je ondertussen ongelooflijk veel vakjes vullen.

  Succes met de verhuizing en veel plezier met jullie nieuwe hoofdstuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd Wilco. Heb je Petra al wel verteld dat jullie over een jaar of zo weer moeten verhuizen als je in de nieuwe regio klaar bent met vakkenvullen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, vakkenvullen.......Heb het indertijd gelezen toen Roef er over schreef en zag er eigenlijk de lol niet van in........Te weinig fantasie misschien? Zoals jij het brengt klinkt het wel spannend.......Proficiat met jullie voorgenomen huwelijk en succes met de verhuizing, veel geluk in jullie nieuwe woning!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorige week reed ik langs de Lange Link horen. Prachtig gebied, ik zou er nooit gekomen zijn als er niet een paar open vakjes lagen.
   In Noorwegenlijkthet ij wel lastiger overigens.

   Verwijderen
  2. Ik gebruik ook geen Strava, dat kan ook een reden zijn. Sowieso heb ik weinig wegen om uit te kiezen, dus alle vakjes in Noorwegen vullen zou inderdaad wel eens onmogelijk kunnen zijn...Hoewel je met een MTB en/of gravelbike nog wel een eind zou kunnen komen. En ach, het geeft je een doel om eens ergens naar te fietsen, en zoals je schrijft, je kan dan in onverwachts mooie gebieden komen.

   Verwijderen
  3. Lange Linschoten... spellingcontrole verandert soms ongevraagd woorden.

   Verwijderen
 7. Proficiat met je voorgenomen plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wist niet dat er ook een Rijswijk ligt in Gelderland. Leuk je vakkenvullers bijbaan en veel geluk en plezier saam! Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen