maandag 3 december 2012

Bandenwissel

Afgelopen donderdag: Wat trapt die fiets toch zwaar. Kortom, een lekke band rechtsvoor. Het is droog, fiets op z'n kant en de band vervangen. Buitenband nagelopen, ik kon niets vinden. De laatste 15 kilometer naar huis gefietst, geen probleem gehad, kreeg de band niet heel hard, maar het ging prima, 20 minuten later thuis als normaal. band bijgepompt, klaar om weer verder te trappen. Vandaag voor het eerst weer gereden. Mijn collega's verklaren mij voor gek met de natte sneeuw en regen, maar zij staan in de file en ik niet. Maar, ook vanmorgen was dezelfde band weer lek. Grrr. Meteen maar een nieuwe buitenband er omheen. Sinds mijn klapband bij het herfsttreffen heb ik altijd een buitenband bij me, een Kojak van Rob Heddes (nog bedankt Rob). Die er maar omheen voor de zekerheid en de band enigszins op spanning gebracht. Mijn mini morph heeft daar toch wat problemen mee. Met twee verschillende buitenbanden rijden klopt niet dus er moetsen nieuwe buitenbanden omheen. Bij gebrek aan een garage, en afwezigheid van mijn vrouw, de Strada maar eens in huis gebracht. Helemaal schoongemaakt en nieuwe Marathons eronder. Hoop dat de snelheid er niet teveel onder leidt en dat hij voorlopig op spanning blijft.


13 opmerkingen:

 1. welgrappig om het ook eens bij een ander te zien, een VM in de kamer. toen ik nog niet een bananedoos buiten had stond mijn quest ook een jaar in de kamer op zeil als het regende.
  Hendrik Jan (Quest 33)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn vrouw zou mijn hoofd snellen bij het aanzicht van een VM in de woonkamer.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. is er nog een andere manier dan?, mijn VM staat altijd in de woonkamer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een fiets in de woonkamer? Komt niet eens ter sprake in huize Bobslee! Los van het feit dat m'n vrouw dit niet wil, denk ik daar zelf ook niet over, fietsen staan in de garage of gewoon buiten, de VM staat droog onder z'n eigen "carport", moet ik er iets aan doen kan ik nog altijd de camper buiten zetten en de garage benutten. Alles op de plaats waar het hoort, ik ga toch ook geen tv kijken in de garage?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sommige mensen hebben de luxe van een garage, een carport of ruime schuur. Voor die mensen die deze luxe moeten ontberen is de woonkamer een aangename plek om te sleutelen. Zeker nu het buiten guurder en guurder wordt denk ik dat Q284 eerdaags ook een nachtje binnen moet doorbrengen voor wat noodzakelijke herstelwerkzaamheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, daar dacht ik natuurlijk weer even niet aan, je hebt helemaal gelijk, ik ben wat dat betreft gewoon verwend, heb eigenlijk altijd zeer ruim gewoond en een garage+fietsenschuur gehad.
  Excuses!
  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We hebben een fietsenschuur, maar geen garage waar de VM inpast. Mijn vrouw vond het overigens wel wat vies op de vloer bij thuiskomst. Mannen, opruimen kunnen ze niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een luxe , je fiets binnen.
  Ik zou niet weten door welke deur ik dan moet , de toegang naar binnen door de hoofdingang is geblokkeeerd door m,n vm hok , de tuiningang ligt 60 cm hoger dan de straat dus dat gaat ook niet en de schuur , daar kan ik de draai niet maken en die is te klein.
  Dus ik sleutel buiten .
  Die marathons rijden best lekker hoor , Wilco.
  In adam noord heb je een nieuwe zaak van beekhoven bikes zitten , verkopen ook 20 inch swalbe buitenbanden , hoef je niet te bestellen via internet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Btw , heb je je fiets over laten spuiten , hij was toch rood ? wel een leuk soft kleurtje.

   Verwijderen
  2. Ja, het licht in huis is heel anders...

   Verwijderen
 9. quest komt de trap niet eens op joh, dus lekker in de middel grote schuur..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zeg je zo wat, heb nog wel plek op zolder.

   Verwijderen