woensdag 25 september 2013

Velomobielkap

Lang dacht ik, zo'n velomobielkap is niet voor echte fietsers. Dan hoort de kop in de wind te zijn. Geteisterd door regen en sneeuw, of gebruind door de zon.

Inmiddels begin ik er toch ook over na te denken, een velomobielkap.

De keuze is ongetwijfeld een persoonlijke. Maar: Welke zou het moeten worden?

 • Sinner of Schermer?
 • Deelbaar of niet?
Ik lees positieve ervaringen over de Sinner kap, met name de ruimte in de kap. Over de Schermer kap kan ik veel minder ervaringen vinden. Graag hoor ik jullie ervaringen (voor- en nadelen) en dan het liefst van iemand die met beide kappen ervaring heeft. 

En, misschien kan ik het herfsttreffen een kap van iemand proberen?8 opmerkingen:

 1. Dag Wilco,
  Je zegt het zelf, de keuze voor een bepaalde kap is persoonlijk. Zowel Sinner als Velomobielonderdelen.nl lenen je graag een week of langer een kap. Dan kun je beide kappen naast elkaar vergelijken.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. BeideHauben haben ihre Vorteile. Die Sinner-Haube hat ein besseres Raumgefühl, die Haube von Velomobielonderdelen.nl ist etwas regentauglicher.
  Teilbar muss nicht sein. Ich habe bisher noch keinen getroffen, der seine Haube auf einer Tour hintem im Quest verstaut hat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Robert, ich kenne zwei Leute, die ihre Mütze in der Quest aufgeteilt haben gibt es und sie sind sehr zufrieden mit ihm, beide Personen sind auch viele Radfahrer und guten Gebrauch davon machen, denke ich.

   En Wilco , als mijn kap zou passen mocht je m wel een paar dagen lenen hoor.

   Verwijderen
 3. Wilco als je vanaf hier berichten terugleest http://brandweerquest.blogspot.nl/2012/10/mijn-velomobielkap-is-klaar.html zie je hoe Theo tot een eindconclusie kwam. Hij vind de kap van Sinner beter. Het grootste voordeel is denk ik dat ie ruimer ( langer ) is.

  Overigens ben ik heel tevreden met de kap van Wim, zo tevreden dat het eigenlijk mijn standaard woon-werk configuratie is behalve als het echt heel warm is. Ik wilde beslist geen kap met gaten of dode hoeken erin.

  Het enige nadeel van beide kappen moet zijn dat ze het geluid in de velomobiel opsluiten en verergeren. Oorbescherming is wel aangeraden. En bij regen dat het zicht een stuk slechter wordt en je het ruitje eigenlijk moet behandelen met een anti-druppel vormings goedje ( voor motorhelmen of gewoon groene dreft ) of hem zover open moet zetten dat je toch regen in je gezicht krijgt.

  Voordeel van beide kappen zal overduidelijk zijn dat je een stuk comfortabeler zit als het guur weer is met ijskoude wind. Dan hoef je je minder warm te kleden wat een voordeel is als je moet werken in de velomobiel. Met de kap van Wim merk je bijna niets meer van ijskoude tegenwind en gaat het een beetje lijken op het comfort van een auto.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ik ga het aanbod van Wim zeker aannemen. De oorbescherming zal waarschijnlijk bestaan uit de mp3 speler.

   Verwijderen
 4. Groene dreft zou ik niet gebruiken daar zit een klein beetje schuurmiddel in en krijg je met de tijd van die fijne krasjes in je vizier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Wilco,

  Toch even reageren, Robert kent niemand die de deelbare kap in de fiets stouwt en meeneemt? Ik wel! Ik heb de deelbare kap altijd bij me, en die staat er in 2 minuten op als ik hem nodig heb. Zeer gemakkelijk kan ik je zeggen. Uiteraard slokt de kap wel bijna alle bagageruimte op aan de ene zijde, maar het gemak is dat zeker waard. Verder sluit ik me aan bij de rest, het Comfort is zeer goed, en als je er een hebt wil je hem niet meer missen!
  Ik zou zeker het aanbod van Wim aannemen, en als je kan gelijk een deelbare kap testen.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Adri, ik ga zeker een kap van Wim proberen. Deelbaar of niet ben ik niet uit. Hangt er ook een beetje vanaf hoeveel ruimte hij inneemt. Hartelijke groet.

   Verwijderen