zondag 22 september 2013

Herfst- en winterbanden

Het wordt een maand met weinig kilometers. Tijdens een ruime week vakantie ben ik met een vriend weer een stukje verder gelopen over de GR5, een wandelroute vanaf Hoek van Holland naar Nice. Inmiddels zijn wij in de Franse Alpen, en hebben daar weer een deel van onze route gelopen. We zijn in 1999 begonnen, en lopen elk jaar een aantal dagen. Het duurt nog zeker een jaar of 6 voordat we in Nice zijn.

Zonder fiets, met sjalieVerder ben ik voor mijn werk veel buiten de deur geweest op afstanden buiten het bereik van velomobielen.
Hoewel ik de komende week ook weer weinig zal rijden ivm afspraken buiten de deur, heb ik mij inmiddels wel voorbereid op het komende najaar. Over twee weken is het herfsttreffen en dan wil ik goed beslagen ten ijs komen. Vorig jaar klapte mijn ene voorband bij de klim van de Stichtse brug, en bleek van de andere voorband weinig over te zijn. Met dank aan Rob Hebbes ben ik toen met een van hem overgenomen bandje thuisgekomen. Vandaag de zomerbanden eraf. De hele zomer, volledig tevreden, met de HPV's gereden. Hoewel er wordt gemopperd over de beperkte duurzaamheid van deze banden, hoor je mij niet klagen. Ik heb spijt dat ik er niet 10 tegelijk heb gekocht. Ze zijn op bij velomobiel.nl, maar ik had er nog wat graag een paar willen hebben (dus als iemand nog wat over heeft!). Ze hebben er ongeveer 3500 kilometer opzetten en beginnen nu echt te slijten, maar ik heb er geen lekke band meer gehad. Vandaag heb ik de stugge Marathon plus banden er weer omgelegd. Ook met het oog op het komende herfsttreffen in Goirle, waar ik in de velomobiel heen wil. Ik hoop voorlopig weer voort te kunnen. De snelheid zal zakken, het geluid gaat toenemen, maar ik hoop ook de komende tijd niet in een slip te raken en veilig de donkere dagen door te rijden. En weer eens een beetje kilometers te maken.....

Goede vaart!

8 opmerkingen:

 1. Hoi Wilco,

  Grappig: ik heb juist de HPV's als winterbanden gemonteerd....
  Ik had trouwens een oproep op ligfietsnet voor de HPV's geplaatst en kreeg tot nu toe 'slechts' 3 reacties (waarvan 1 uit duitsland).

  Groet, Richard (Milan GT 055)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmmmm, dan hoef ik dat helemaal niet meer te doen. Als winterbanden lijken ze mij te glad. Maar ik heb zo ook alleen maar deze zomer geprobeerd en ze zijn nu bijna op.

   Verwijderen
 2. Wilco, op FB heb ik laatst een vraagje uitgezet over wie er allemaal naar het Herfsttreffen gaan. Dit met het oog op het samen rijden. Als jij wilt gaan, zou je dan samen met mij en Joyce uit Nieuw-Vennep willen rijden? Wel zo gezellig en misschien met het oog op lekke banden ook praktisch ivm reservemateriaal? Wil je even reageren via FB?
  Overigens heb ik een rit met de Marathon+ gereden en ik heb ze er gelijk weer afgehaald. Komend weekend is er weer een wedstrijd in België waaraan ik deelneem, duidelijk geen terrein voor de Plussen. Inmiddels heb ik er voor de lekbestendigheid Kojak's omgelegd. Altijd iets beter dan de F-lite's. Voor de rit naar Goirle laat ik de Kojak's eronder liggen, lijkt mij geen probleem.

  Hoor graag van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wilco, Robert-Jan, Nadat ik vorige week bijna op z'n zijkant lag vanwege overstuur in een gladde bocht (waar ook al 4 auto's in twee maanden uit gevlogen zijn hoorde ik later) heb ik besloten ook mijn kojaks voor en SuperMoto achter weer te verwisselen voor de Marathon Plus oude generatie. Better safe than sorry... Dus ook ik zal wat langzamer richting Herfsttreffen gaan. En vanuit Hoofddorp lijkt he me dan ook gezellig om met een grotere groep te rijden! Met Wilco had ik al contact om samen te rijden en met Robert-Jan moet er zeker wat te combineren zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En vergeet Joyce uit Nieuw-Vennep niet! Mocht je Facebook hebben dan is het makkelijk om daar af te spreken. Stuur anders even een PM dan wisselen we onze mobiele nummers uit en kunnen we een gespreksgroep in What'sApp oprichten. Is voor de communicatie wel zo makkelijk, dan hoeven we Wilco zijn blog niet te misbruiken ;-)

   Verwijderen
 4. Ik ben met Kojaks half belgie en duitsland doorgekomen , eenmaal een lek door een doorn.
  Maar voor de winter gaan er M plussen onder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Wilco, ik heb nog een stuk of wat goede/nieuwe HPV's voor je liggen. Voor een flesje (witte) wijn mag je ze komen ophalen. Fiets maar een keertje langs!

  Groet,
  Sebastiaan
  jstalsma ad gmail punt com

  BeantwoordenVerwijderen