dinsdag 29 maart 2016

Paastreffen 2016

Voor mij was dit een ander Paastreffen als afgelopen jaren. Vanwege de verjaardag van Petra en een theater bezoek aan de geweldige mannen van Lankmoed kon ik niet het hele weekend aanwezig zijn, maar slechts vanaf zondagochtend tot maandagochtend. Wel voldoende precies op tijd om de tocht te rijden. De 80, dat leek me wel wat.

Op vrijdag moet de fiets echter al wel naar Utrecht gefietst worden. Wat een tocht, ik zwierf een beetje rond door miezerig weer, bedacht mijn route ter plekke en moest diverse keren kilometers omrijden om op de juiste plek te komen. Gewoon omdat ik maar wat deed. Bij vertrek in Zaandam wist ik dat ik de pont op een paar minuten niet zou halen, ach dan rij ik via Amsterdam-Noord. En verderop, ach dan rij ik via Hakkelaarsbrug, behoorlijk om, maar ach. Ook, ik kan wel via Nederhorst ten Berg, wel eerst een stukje terug en en even wat lunchen in dat dorp. Door naar Vreeland, mmmm, de weg wordt een weg waar ik niet op mag, de andere kant maar weer op. En weer 8 kilometer gereden om er 3 te overbruggen. Maar ik was moe en kon niet meer nadenken, dus ik deed maar wat. Het tempo was er totaal uit en eigenlijk had ik ook helemaal geen zin. Ik had koppijn en wilde eigenlijk niets meer. Vanaf Loenen dan maar zo snel mogelijk naar Utrecht, maar ik reed verkeerd en ook echt compleet verkeerd. Mijn richtingsgevoel moet zich hebben aangepast aan een compleet ander aards magnetisch veld, anders kan ik het niet verklaren. Heb ik gehallucineerd dat de zon tegenwoordig door het noorden gaat? Uiteindelijk na bijna vier uur zwoegen en ruim 80 kilometer pas in Utrecht. Wat een bevalling, om je voor te schamen met een velomobiel. Tijdens het Paastreffen zou blijken dat het allemaal nog veel langzamer kon. Door te meten met GPS kwam ik er wel achter dat 160 cm voor de Shredda's teveel is. Maar eens terugzetten op 158.

Op zondag vertrok ik om half 9 vanuit Utrecht om op tijd voor de tocht te zijn. Het bleek maar een klein uur fietsen te zijn. En toen ik aankwam was het nog redelijk rustig. Men zat te ontbijten en maakte absoluut geen aanstalten om te vertrekken. Eerst maar eens koffie en een stuk paasbrood! Kletsen, gedag zeggen, altijd weer leuk om iedereen te zien, al leek het dit keer wel wat rustiger. Wel gek om zo halverwege het treffen pas te komen. Bij inventarisatie door ik meen Maartje bleek dat het aantal rijders van de 80 kilometer tegenviel. Nou hielp haar promotie van die afstand hierbij ook niet. Elke keer wanneer iemand zei dat hij of zij de 80 wilde fietsen, werd duidelijk gemaakt dat hij/zij tot dan toe de enige was. Die persoon viel vervolgens af voor de 80 kilometer, waarna het zelfde bericht weer kon worden gegeven aan de volgende persoon die voor de 80 leek te kiezen :-). Uiteindelijk gingen we allen voor de 50. Een prima route, gemaakt door Roef.Zoals de foto's aantonen was de tocht ook zeer geschikt voor niet-velomobielen; smalle paadjes, prut, bruggetjes en een dijkje op met een bocht erin. Toch is het misschien volgende keer handig om toch in twee groepen te gaan rijden, een langzamere en een iets snellere. Het tempo lag heel rustig. Aan de andere kant geeft het ook de mogelijkheid om iedereen te spreken. Nou was ik wel asociaal met kap op, en daarvoor werd ik gestraft, want ik sprak wat minder mensen onderweg. Omdat ik mij nog steeds niet echt fit voelde vond ik dat niet zo erg. Halverwege hebben we gestopt bij een klassiek pannenkoekenrestaurant, en daar heb ik dan ook even gebruik van gemaakt. Helaas geen geweldige foto's, maar ik heb ze er toch maar even bijgezet.Na terugkomst bleken de GPS en de kilometerteller 10 meter van elkaar af te wijken, dus 158 blijft het.

Na terugkomst een lekker biertje, even luieren en aan de oude vertrouwde chinees. Het is altijd verleidelijk om teveel te eten, en dat gebeurde dan ook nu weer. Maandagochtend moest ik helaas in verband met een paasbrunch alweer op tijd weg en heb ik anderen het vuile werk op laten knappen.Organisatie, zoals altijd, hartelijk bedankt!


8 opmerkingen:

 1. Ja Wilco,
  Ik heb niet alleen jouw opruimwerk voor je gedaan, maar zelfs jouw vergeten spullen in mijn al zo volle Strada meegenomen. Je kunt dit alleen maar goedmaken door zatersdag bij mij thuis een groot stuk taart te komen opeten...

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Erwin, zonder die extra bagage was jouw Strada vast omgewaaid, ik heb je gewoon gered! Die taart kom ik wel halen hoor ...

   Verwijderen
 2. Hoi Wilco,
  leuk verslag en foto's!
  Welke maat Shredda's heb jij?
  Ik rijd op 406-40; op Ligfiets.net staat dat deze 154 mm in omtrek zijn. Nameten, met mijzelf in het mobiel, gaf echter 151 mm bij 5 ba. Mijn snelheidsmeter wijkt niet of nauwelijks af van de gps.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Douwe,

   Ik rij op de 406-50. Die hebben een wat grotere omtrek. Op de Schwalbe site vond ik 160, maar voor mij is de 158 dus de juiste maat. Ik had eerst de 154 ook ingegeven, maar niet gerealiseerd dat dat voor de 406-40 was. Ach het is allemaal benadering. Ik zet ze ook op 5 bar.

   Verwijderen
 3. Wilco, het was gewoon goed dat je er was en hebt genoten van het weekend. Wat betreft het ontlopen van het schoonmaken, ben je bij deze voor volgend jaar ingedeeld.

  BeantwoordenVerwijderen