maandag 25 april 2016

De Velofarao

In een land hier ver vandaan woont de Velofarao. Hij vindt zichzelf de allerbeste fietser. Hij is snel en heeft geen last van de weersomstandigheden. Wind en regen deren hem niet. Hij heeft te doen met het lagere fietsvolk, dat zweet in een regenpak of langzaam tegen de wind in stoempt, maar kijkt ook op ze neer. De Velofarao vindt zichzelf de grootste, de beste fietser aller tijden. Hij kan het dan ook niet goed hebben als hij wordt ingehaald door een racefiets, een snorfiets of zelfs maar door een pedelec. De Velofarao zal hem tot de orde roepen. Claxonnerend, bellend, of soms juist muisstil stuift hij mogelijke tegenstanders voorbij. Soms er vlak langs, om ze eens goed te laten schrikken. Een RIS bijschrijvend op zijn palmares. Soms hoort hij mensen vloeken, soms schelden ze hem zelfs uit. Dat kan hij niet accepteren, hij wordt gemeen. Hij is de beste. Hij snijdt zijn tegenstander af, rijdt hem de sloot in, drukt hem de weg af. Hij is de beste. En iedereen die hem tegenwerkt zal hij een poepie laten ruiken.

22 opmerkingen:

 1. Poeh, maar goed dat 'ie ver hiervan woont....

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wilco,

  Ik woon wel wat verder weg, maar herken me hier niet in.......☺

  Groeten, Adri

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Adri, het gaat zeker niet over jou ....

   Verwijderen
  2. Toch laat ik ook wel eens iemand een poepje ruiken............☺

   Verwijderen
  3. Snij jij je tegenstander af, rijdt je hem de sloot in (of de waterval in jouw geval?)

   Verwijderen
  4. Ik heb niet zoveel tegenstanders hier, de meesten zijn auto's, daar kan ik toch niet van winnen......
   Zeker niet bergop!
   Verder probeer ik me te beheersen in het verkeer, hoewel dat niet altijd meevalt.........
   En dat poepje?
   Als je redelijk veel eet zoals ik doe, komt er ook wel eens wat vrij onderweg.......
   Je hebt in elk geval weer heel wat los gemaakt met je stukje, altijd leuk om de reacties te lezen!
   ;-))

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 4. Er zitten wat merkwaardige tegenstrijdigheden in dat verhaal die eigenlijk aangeven dat het niet over een velomobielrijder kan gaan :

  1- Velomobielrijders hebben wel last van het weer, zijn tot nu toe vrijwel allemaal nogal spartaanse fietsvoertuigjes die niet wind en waterdicht zijn. Iemand die zegt dat dat wel zo is vergeet dat zijn hoofd eruit steekt en niemand nog wat beters heeft geproduceerd dan tochtige low tech kappen.

  2-Velomobielrijders kunnen niet neerkijken op fietsers daar zij zich veel lager bij het wegdek bevinden. Er is niets lagers dan een velomobielrijder, op trikerijders na misschien.

  3- Ik laat ook weleens mensen met opzet schrikken, zie dat niet als negatief want daar worden ze weer wat alerter van in het verkeer en verkeer is een potentieel dodelijke omgeving dus je helpt je medemens ermee ook al zijn ze niet dankbaar maar boos, maar mensen afsnijden of de sloot in rijden kan ik me niets bij voorstellen. Lijkt mij ook niet onriskant voor zo'n krantenpapieren sterkte voertuigje als een velomobiel..als je raakt wat je afsnijdt heb je dikke schade en wellicht na kantelen nog letsel ook.

  Het hoort wel bij superioriteitswaanzin andere mensen aan de kant te drukken maar dat kom je meestal toch tegen bij een bepaald type welgestelden die andere mensen als inferieur zien maar die gebruiken op Youtube te oordelen geen velomobielen maar dure, grote en zware auto's of boten die andere voer of vaartuigen ook echt fysiek aan de kant kunnen drukken.

  4- Als laatse denk ik dat veel velomobielrijders er van uitgaan dat wielrenners in veel gevallen de sterkere en meer getrainde fietsers zijn. Je dan superieur voelen is niet logisch.

  En voor mijzelf, ik voel me in een velomobiel zelfs helemaal geen fietser. Het is dat ik mijn benen moet bewegen om vooruit te komen maar dat gaat meestal automatisch terwijl vrijwel alle aandacht naar de besturing en de situatie op de weg gaat. Net als bij een motorvoertuig besturen.

  Dus het is mij een vraag over wie of wat dat gaat en wat maakte dat je dat zo opschreef :-))
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel goed Quezzzt, en dat laat ik open voor interpretatie.....

   Verwijderen
  2. @Quezzzt:

   1: Ik kom nou op bijna elk blog jouw op-, maar vooral aanmerkingen tegen over velomobielkappen en over velomobielen in het algemeen. Misschien heb je het zelf niet in de gaten, maar je wordt er niet positiever op.

   2: Trikerijders klopt, maar ook Handbikers en Lara's zijn lager.

   3: Krantenpapier?

   4: Heel veel wielrenners zijn echt niet beter getraind dan ik. Een klein groepje wel. Misschien heb je het in dit geval vooral over jezelf. Ga vooral fietsen, dan word je vanzelf 'getrainder'.

   En voor mijzelf: ik voel mij in mijn XS 100% fietser en ik kan heerlijk op de plek van de weg rijden waar ik ook met mijn auto (die ik verkocht heb, sinds ik een XS heb) zou rijden.

   Verwijderen
 5. Ha! Hier komt de 'Dark side' (http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2015/09/dag-met-het-handje-dark-side.html) weer eens boven drijven. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar wie gaat oordelen over wat "dark" precies is ?

  Voor mij is dat iemand die uit zucht naar geld, macht of status ( het bevredigen van narcisme ) andere mensen bewust schaadt. Dat zijn heel wat mensen ook in Nederland. Het kan gaan om graaibonussen of exorbitante salarissen terwijl de werknemers onder zich geen cent mogen kosten tot het gruwelijk doodmartelen van andere mensen. ( bijv in oorlogsgebieden ) Maar het heeft niets met velomobielrijden te maken.

  Ook met dure en exclusieve velomobielen kun je een mate van narcisme bevredigen maar dat gaat zover ik kan zien niet per definitie ten koste van anderen en is daarmee nog redelijk onschuldig. Als iemand een "superieure" velomobiel wil kopen van 12k euro om zich superieur te voelen ten opzichte van andere velomobielrijders hebben maar weinig mensen daar last van en dan nog is die last subjectief.

  Al ben ik met je eens dat superioritietsgevoelens vrijwel altijd ook samengaan met de ergste wandaden tegen andere mensen.

  Schrik is eigenlijk het enige wat je met een velomobiel kunt aanrichten, en zoals ik zei is dat niet eens iets negatiefs gezien het gevolg niet alleen boosheid maar ook alertheid is.

  Iemand die echt gevaarlijk rijdt met een velomobiel zal niet lang rijden....daar zijn de voertuigjes veel te fragiel voor. En als je al lachend het niet geringe schadebedrag kunt ophoesten dan stoppen niet geringe lichamelijke verwondingen je wel, want de meeste velomobielen hebben al een gat als je er een harde trap tegenaan geeft....dus ja "krantenpapier" is wel een vergelijking die niet misstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn helaas al te veel voorbeelden van mensen die zonder noemenswaardige kleerscheuren uit dat krantenpapieren vm-tje gestapt zijn na een heftig ongeluk.

   Klopt, de fiets is afgeschreven de bestuurder dankzij de fiets gelukkig niet.

   Je wilt niet weten hoe zo iemand er uit zou zien, als hij/zij met een open ligger was geweest. Helaas kennen we daar in de ligfietswereld ook voorbeelden van.

   Maar ik stop, want jouw mening staat al vast........

   Verwijderen
  2. Hoi Quezzzt, grappig dat er een discussie ontstaat over een stukje dat echt een heel ander doel had. Intrigerend ...

   Verwijderen
  3. @Wilco: dat heet een 'stokpaardje' ;-)

   Verwijderen
  4. Ik had het ook de velosultan kunnen noemen, maar dat bekt minder

   Verwijderen
  5. Pas maar op als je ooit nog een keer naar zijn land op vakantie gaat, voordat je het weet mag je iets langer blijven ;-)

   Verwijderen
  6. Toch niet dat ? Ander land, andere regels...wie naar een ander land reist past zich aan als je geen problemen wilt.

   Het is feitelijk een enorme fout dat wij dat ook niet eisen van vreemdelingen.

   Ik hoor niemand meer over diegene die "F** de koning" riep, heeft vastgezeten, een boete kreeg van 500 euro, in beroep ging, zaak gesponeerd en alsnog een boete van 500 euro heeft gekregen en een strafblad...is het hier echt zo anders ? Het is maar op welke tenen je trapt...

   Verwijderen