woensdag 2 oktober 2019

Van Amrum naar Amrum -2

Na vertrek uit Muenster ging ik verder in oostelijke richting Het doel was de Weser. Prachtig weer, niet te heet. Omdat de track weer langs drukke wegen liep besloot ik weer te gaan zwerven. Gewoon plaatsnamen bordjes voor fietsers volgen.

Een verschil met andere jaren vind ik dat ik veel minder mensen tegenkom, er zijn minder verhalen. Het is mooi, maar niet bijzonder.Vaak stond er daarnaast op splitsingen ook nog een richting aangeven voor doorgaande fietsroute. Werkte heel goed. Ik kwam in een mooi bos, deels over onverharde paden, langs een mooie watermolen in, wat later De Eems bleek te zijn. Een beek van niets.Het landschap begon te veranderen, veel groen. Uiteindelijk zag ik in de verte de eerste heuvels liggen van het Teutenburger Wald. Dat zouden mijn hoogste heuvels worden. Na een stop bij de bakkerij van het mooie Lienen ging het een paar kilometer verder rap omhoog naar ongeveer 200 meter.

zicht op Teutenburgerwald


Lienen

Het was even zweten op het mooie fietspad door het bos, maar het was eigenlijk ook zo gebeurd. Een snelle afdaling en dat was het. Het glooide nog een beetje na, mooie landschappen.

En verder gebeurde er eigenlijk weinig. Ik pakte de Else, een zijrivier van de Weser, op. En via een aardig fietspad kwam ik aan in Bad Oeynhausen aan de Weser. Een kilometer of 8 stroomopwaarts gereden om een camping te vinden aan het water. Het bleek gerund te worden door een stel Amsterdammers, die hier al een jaar of 15 in de zomer zaten. 's Nachts opnieuw onweer, maar het viel mee.

De Bak aan de Weser

4 opmerkingen:

  1. Leuk om te volgen Wilco, je schrijft het weer mooie op allemaal! Ook de foto's zijn mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaat goed met je anders was je niet zo ver van huis 👍😜

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg verstandig dat alcohol-vrij bier, vooral als je ver van huis bent (maar ik mis het ook hier niet echt)!

    BeantwoordenVerwijderen