woensdag 5 juni 2013

Bijzondere Fiets

Geen ligfiets dit keer, maar wel een bijzondere fiets. Er zijn er twee van gemaakt, een rode en een groene, ergens in de Zaanstreek. Heel kaal, maar heel mooi in zijn eenvoud. Het stuur schijnt wel wat oncomfortabel te zijn.
Frame schijnt origineel van Giant te zijn.

Het klonk wel romantisch: Een jongen had er één voor hem en één voor zijn vriendin gemaakt. Twee unieke exemplaren. Alleen zijn vriendin vond hem niet fijn rijden en hij heeft hem vervolgens verkocht.


2 opmerkingen:

 1. Heel erg trendy deze fietsen. Deze classic look doet mij ook wel wat.
  Meestal zit er een vaste naaf zonder vrijloop in en heb je ook maar 1 verzet. Dat vraagt om een speciale rijstijl. Je kan nl je benen niet stil houden. De trapper blijven altijd doordraaien.
  Ze noemen ze ook wel een Fixie.

  Een bestaande oude fiets, helemaal strippen. Overspuiten en afmonteren met trendy en soms letterlijk oogverblindend gekleurde onderdelen, tot aan de banden aan toe.
  Er hoort ook een eigen klederdracht bij.
  Een fietssteekslot in een lus van je broek gehaakt. Een broekriem van een reep buitenband. Een ruime schoudertas (koerierstas) met grote overflap en 'gewone' kleren. De fietsen zijn licht en rijden enorm vlot door de stad. Bijzonder handig als je eenmaal gewend bent.....maar er zit dus geen rem op. Je moet afremmen op de omwentelingen van je trappers. Dat vergt wat handigheid.

  Kan me dus wel voorstellen dat de ander fiets van de hand is gedaan. Het is niet iedereen gegeven hiermee te fietsen.
  Toch ben je helemaal 'hot' met zo'n fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Theo,

  Deze fiets was geen fixie (noch fictie) Er zat gewoon een terugtraprem op. Qua comfort lijkt deze fiets mij geen winnaar, maar ik vind het wel leuk dat mensen met fietsen bezig zijn en proberen er iets bijzonders van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen