maandag 17 juni 2013

Eerste track woon-werk verkeer

Gewoon maar proberen, en dan kijken of het wat wordt. Een afdruk van de eerste track met de gps. Een woon - werk rit. Gebruik gemaakt van de Open Fiets kaart. Totaal afstand ongeveer 56 kilometer.
De groene route zie ik als de mooie route, de rode als de kortste en snelste. In verband met overgangstijden van de verschillende ponten maken uiteindelijk de reistijden niet veel uit.De heenreis lijkt aardig te kloppen, ik rij ongeveer rond zeeniveau. De terugreis lijkt echter op ongeveer 200 meter hoogte te beginnen, en langzaam daal ik vervolgens af, om uiteindelijk 188 onder zeeniveau te eindigen. Hoe kan dit? Misschien dat iemand hier een verklaring voor heeft.Tenslotte zou ik graag de gps stil willen zetten op de pont, ik trap geen meter, maar ga wel met 5 tot 7 kilometer per uur naar de overkant. Het gemiddelde daalt behoorlijk.9 opmerkingen:

 1. goedbezig Wilco!!!

  groene route vind ik het leukste:P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij bent ook goed bezig trouwens, wat was het, 1543 kilometer in een dag of 10.

   Verwijderen
 2. Hoi,

  Dat met die hoogtemeter heb ik met mijn Garmin Edge ook. Niet te achterhalen hoe dat komt, wrs een sluitpost bij het ontwerp.
  En ja, stilzetten...kan je meerdere "rondes" op 1 dag maken? Ik heb een start/stopknop, als ik deze gebruik, dan wordt de route geknipt, maar niet het gemiddeld. Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij een ander type is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja, het is mijn eerste tocht. Toch, een paar 100 meter hoogte verschil in de bergen...

   Verwijderen
 3. Mogelijk is er een hogedrukgebied binnengekomen. De hoogte gaat aan de hand van luchtdruk, en variatie daar kan soms roet in het eten gooien. Ik neem aan dat je de GPS overdag uit hebt gezet. Er is een instelling waarbij de luchtdruk-meter wel blijft meten. Zolang je hem overdag stil houdt, blijft de hoogte dan in elk geval in orde. Dan nog kan een luchtdruk-variatie tijdens het rijden problemen geven. Al is het verschil wel fors (met ongeveer 20 hPa op 200 m).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er valt meer dan genoeg uit te zoeken. Er zijn zoveel menu's.

   Verwijderen
  2. Hoi wilco

   Ik neem even aan dat je Garmin connect gebruikt? Je kunt bij hoogte correctie in en uit schakelen. Als je hem in schakel dan zou je de corecte hoogte weer gegeven moeten zien.

   Verwijderen
  3. Dank je wel, zoals aangegeven ben ik complete newbee. Ik ga er naar kijken. Ik zal wel meer vragen tegenkomen. Ik had niets aan mijn settings veranderd op de terugweg, dus ik vond het wat vreemd.

   Verwijderen
 4. Hoi Wilco.

  Ik heb mijn Garmin zo afgesteld dat die onder de 8 km/u niet telt.

  Naar dit kaartje was ik eigenlijk op zoek. Ik moet namelijk naar Amstelveen vanuit Zaandam en ben de afgelopen vrijdagen (in de quest) wezen kijken hoe ik dat het efficientst kan doen om Amsterdam heen. Tot nog toe heb ik dat via pontje buitenhuizen/halfweg gedaan, maar ik wil ook een keer de hempont gaan proberen. Heb je voor mij straatnamen van het stukje tussen de haarlemmerweg en lijnden? Ik kan dat namelijk niet helemaal terug vinden op google maps.

  Grt
  Brt

  BeantwoordenVerwijderen