dinsdag 20 januari 2015

Wild

Op de tocht naar Assen heb ik geen wild gezien, als je tenminste de haas, de hordes konijnen en de ganzen niet meetelt. Op de terugreis zag ik nog een wel een paar ogen in het donker oplichten, maar wat voor dier dat was, geen idee.
Vanavond, op de terugreis vanaf werk zag ik echter een vos. Eerder had ik op een andere woon-werk route ook al een keer een vos gezien. Nu dus voor de tweede keer. Vlakbij een kruispunt van drukke wegen.
Ik vind dat bijzonder.

8 opmerkingen:

 1. Hoi Wilco,

  Lijkt me inderdaad bijzonder om een vos in het wild te zien in stedelijk gebied. Een vos is voor mij geen dagelijks zicht, maar enkele keren per maand kruist er toch wel eentje mijn pad. Verder zie ik wel eens een arend, een visarend of regelmatig een hert. Zoals laatst toen ik uit de middagdienst naar huis fietste ik ineens verrast werd door 3 overstekende herten. Dat geeft een extraatje mee aan het fietsen. Afgelopen maandag heb ik naar ik aanneem een veelvraat gezien, die zijn zelfs hier vrij zeldzaam, fotograferen van dit soort wild lukt bijna nooit, het gaat allemaal veels te snel voorbij.......Maar leuk blijft het!.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fotograferen zal idd niet snel lukken, maar in de schemer, waar je het niet verwacht wild tegen te komen, is een toetje op mijn tocht.

   Verwijderen
 2. Hier tussen Gent en Wetteren heb ik eens 2 vossen het jaagpad zien oversteken enkele meters voor mij uit. Ze waren apart met enkele kilometer tussen. Daar wemelt het van de konijnen dus echt honger zullen ze niet lijden. Maar vossenblijken ook een sterk aanpassingsvermogen te hebben. Want ze zouden heel goed aarden in de steden. Er zouden al ettelijke vossen leven in hartje Brussel.
  Wat ik enkele weken geleden zag verwonderde me meer. In Wetteren richting Gent zag ik 3 herten of reeën langs het jaagpad lopen. Het was wel donker maar door het afsteken in het licht zag ik een typische huppelloop. Helemaal anders dan de loop van paarden of runderen. Ik denk dat dit geen wilde dieren waren, maar ergens uitgebroken uit een weide of stal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat stuk heb ik afgelopen voorjaar gefietst en dan door richting Dendermonde. Ik. Vind de jaagpaden geweldig om te fietsen. Ik kan mij wel voorstellen dat reeën zich daar thuisvoelen.

   Verwijderen
 3. Hoi Wilco,

  Ook in mijn omgeving (Achterhoek/Twente) heb ik een paar jaar terug al eens een vos voor mijn velomobiel langs zien lopen. Vond ik ook bijzonder :) Misschien neemt het aantal de laatste tijd wel meer en meer toe, of laten ze zich meer zien.

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marc, misschien wel, maar ik rij inmiddels weer terug in de schemering, en dat is volgens mij de ideale tijd om een vos te spotten.

   Verwijderen
 4. Op Strava heb ik in december 2x een telefoonfoto van een overstekend hert kunnen zetten. Een klein wonder dat dat min of meer fatsoenlijk lukte. Beide keren was het even meerennen met de fiets (eerst velomobiel, 2e keer ATB) en dan kruisen. Toch aardig om zoiets een keer te fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hartstikke leuk! Als je het echt probeert mislukt het bijna altijd.

   Verwijderen