maandag 2 februari 2015

Wisselende omstandigheden

Vanmorgen bij vertrek was de weg schoon, van gladheid was niets te merken. Wel hagelde het nog even. Wat een herrie onder de Sinner!
Aan de rand van Amsterdam-West begon ik ineens te glijden. Indachtig het verhaal van Adri maar even rustig aan gedaan. Ik moet iets verderop een grote weg over en wil niet al remmend voor het stoplicht de weg op glijden. Nog even verder begon de sneeuw. Binnen enkele kilometers lagen fietspaden onder enkele centimeters sneeuw en waren nauwelijks berijdbaar. Zelfs de openbare weg was moeilijk te berijden. Het fietsen was zwaar en ik reed (gedwongen) rustig. Een houten bruggetje af moest met beleid. Enkele kilometers verderop was het alweer gedaan. De weg was weer prima en ik kon in gezwinde spoed op weg naar mijn werkgever.

Hier was het ergste gelukkig al weer achter de rug

 

10 opmerkingen:

 1. Ik zag op televisie al dat het bij jullie in het westen had/heeft gesneeuwd. Hier hebben we vandaag geen sneeuw gehad. Het was vanochtend wel glad. Inderdaad een beetje rustig aan doen dus.

  Ymte reed gisteren bij LOL mee met zijn groene DF. Op de heenweg dacht hij dat er sneeuw lag, maar het bleek ijs te zijn. Een scheur in de zijkant voor het wiel was het gevolg. Schade heb je dus zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wim, verbaast me wel dat de DF schade reed. Zoals Erwin hieronder al aangaf, ik dacht dat de DF onverwoestbaar was.

   Groeten, Wilco.

   Verwijderen
 2. Heb je de Bak oranje gespoten? ;-)

  En ik dacht dat de DF zo ongeveer onverwoestbaar was? Daniel stond er aardig op re rossen met een eind hout in Nijmegen.

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk heet hij 'De Kameleon', past zich aan aan alle omstandigheden!

   Verwijderen
 3. Hoi Wilco, hier ook vastgevroren hagel dus oppassen geblazen er was nergens gestrooid ook hier en daar glinsterend wegdek waar het veranderlijk glad kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willem, fijn om te horen dat jij ook weer 'rolling' bent!

   Verwijderen
 4. Dank je Wilco het gaat elke week gelukkig weer een stapje vooruit en heb nog 10% beperking met buigen v/d knie. Loop soms nog op knikkers en hoop dat dit nog verbeterd. Fiets weer elke dag woon-werk en in het weekend een grote ronde. Eiwitrijk dieet en 3X/week krachttraining om het poot weer op te kweken. Fietsen gaat me veel beter af dan lopen en dat geeft soms wat onbegrip op het werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willem, geldt voor mij ook. Fietsen is eigenlijk geen probleem, maar ik heb nog steeds moeite met lopen, vooral afdalen. En mijn knie blijft dik. Jij in ieder geval succes met je herstel.
   Wilco

   Verwijderen
 5. Hoi Wilco,

  Verstandig om rustig aan te doen, zelfs mijn spijkerbanden zijn blijkbaar niet altijd afdoende...........
  En een DF onverwoestbaar? Alles kan natuurlijk kapot, als het maar op de "goede" plaats geraakt word.
  Hou hem heel!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Adri,

   Jouw spijkerbanden helpen ongetwijfeld in sneeuw en gladde omstandigheden. Maar opgevroren richels, daar doe je niets aan.

   Groet,

   Wilco

   Verwijderen