donderdag 31 maart 2016

Lekke band (2)

Het kan natuurlijk toeval zijn. Na 18 dagen, ongeveer 550 kilometer heb ik de tweede lekke band met de Shredda. Nu zie ik, of is dat mijn eigen vuile gedachte, al sommigen glimlachen. HIJ KAN NIET EENS EEN BAND PLAKKEN! Vandaag was het echter de rechtervoorband. En, nu heb ik wel wat gevonden in de buitenband, een staaldraadje dat door de band heenstak. Met een tang verwijderd en weer op pad. Thuis net ontdekt dat er twee gaatjes in de band zaten, bijna diagonaal tegenover elkaar. Ik ben benieuwd naar morgen... Een voordeel van de Shredda's is wel dat ze heel gemakkelijk zonder bandenlichters van de velg zijn te halen.
Een tweede probleem doet zich momenteel voor bij de SPDs, mijn rechterschoen valt te gemakkelijk uit de pedaal. Of dit aan de schoen of aan de pedaal ligt ben ik nog niet achter. Iemand een idee?

7 opmerkingen:

 1. Bij de Look pedalen kan ik de veerkracht isnstellen met een schroefje, zal bij SPD waarschijnlijk ook wel zo werken, denk ik. Maar check eerst of je plaatje niet versleten is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Andre, ik had nog een oude fietsschoenen met een spd pedaal, en die had hetzelfde probleem. Ik ga van het weekend proberen de boel wat strakker te zetten. Ik kan eerst nog even testen op de Seiran. Daarop is het allemaal wat beter zichtbaar.

   Groeten, Wilco

   Verwijderen
 2. Hoi Wilco
  Je kan ze inderdaad met een inbusboutje wat strakker zetten, mits de plaatjes nog goed zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het plaatje zit zo vast als een huis, als iets vaster moet, dan moet het in de pedaal zitten.

   Verwijderen
 3. Hoi Wilco,

  Ik heb geen vuile gedachten hoor.......toch niet aangaande jouw lekke banden, die pech kan ik ook hebben!
  Je kan inderdaad de SPD wat strakker zetten, voorzichtig aan met 1 slagje gelijk, anders moet je misschien je schoenen uitdoen om uit te stappen......Heb ik eens gehad op de racer na het wat aanspannen van de pedaalveer, moest me recht houden tegen de garage en m'n schoenen uitwurmen, zeer beschamend als er iemand toekijkt.......
  Plaatjes gaan lang mee als ze onder MTB schoenen zitten, de eerste van mij wel 6 jaar! Je loopt er dan totaal niet op omdat ze in de zoolverhoging vallen, dat zal met wegraceschoenen wel anders zijn denk ik.
  Ik weet niet welke soort schoenen je gebruikt, je plaatjes kunnen inderdaad ook versleten zijn. (te dun geworden)

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb schoenen met verzonken plaatjes en loop er bijna niet op. Ik heb al even naar de pedaal gekeken, maar kon er slecht bij. Misschien van het weekend maar eens even verder kijken. Het wordt mooi weer..

   Verwijderen
 4. Stelboutje aan de achterzijden van het pedaal indraaien dit gaat meestal met "klikjes"


  BeantwoordenVerwijderen