maandag 9 juli 2012

Eerste keer Woon-Werk

Vanmorgen voor het eerst met de Strada op weg naar het werk. Gewone tijd op, zoals altijd met de hempont om 10 over 7 richting Amsterdam-Sloterdijk. Met dit weer was ik waarschijnlijk niet met de ligfiets gegaan er was veel wind en het was onaangenaam herfstweer. Ik had besloten om mijn normale route te rijden en te kijken of daar problemen zouden ontstaan. Ik moet zeggen, ik ben positief verrast met de wendbaarheid van de Strada. Bochten gaan veel gemakkelijker als dat ik van tevoren had gedacht, maar ik verlies er wel veel snelheid. Ik had wel zo'n snelle Quest kunnen kopen. Het zicht is hier en daar lastig bij oversteken. Waar ik op de ligfiets rustig boven de 20 aan kwam rijden, moest ik hier bijna stilstaan. Maar er zal ook een stuk gewenning in zitten. Er is mogelijk één plek waar ik niet langs kan, maar daar is een korter alternatief, maar wel met twee extra stoplichten (grr, toch maar even proberen.) Ze hadden de 2 paaltjes op het fietspad nu even weggehaald, dus ik kon er langs, maar als ze er staan ....? Na Lijnden 8 kilometer rechtuit. Ondanks de tegenwind liep de snelheid op tot ongeveer 32 en dat kon ik gemakkelijk vasthouden. Ik kwam 2 minuten later aan als mijn snelste aankomsttijd ooit op de ligfiets. Niet gek voor zo'n eerste keer met fikse wind tegen. Parkeren op de normale manier in de fietsenstalling gaat niet. Ik moet via de auto ingang. Goed te doen, ook geen problemen bij uitrijden.
Op de terugweg had ik de wind mee, regelmatig hoog in de 30 gereden. Toch de pont van 6 uur niet gered (grr, het is toch wel mijn hoop die normaal gesproken te gaan halen.).Een paar kleine problemen:

 • Mijn SPD zit te strak, ik krijg mijn voeten met de grootste moeite los. Heb ik vanavond losser gedraaid. Hoop dat het voldoende is.
 • Er mist een plastic klinknagel in de schuimkap. Ymte heeft beloofd er een paar op te sturen.
 • Er zit een irritante tik in het vooronder, niet continu en ik maak er me er geen zorgen over. Heb wat imbussen aangedraaid, morgen kijken of het weg is. Je komt er wel moeilijk bij, ik had hem misschien op zijn kant moeten leggen.    

De fiets staat voorlopig buiten, vast aan een grondanker. Ik ben op zoek geweest naar een hoes, er werd er een aangeboden op ligfietsnet voor 200 €. Voorlopig doe ik het met een stuk afdek plastic vanuit de bouwmarkt voor 5 euro, beetje in vorm getaped met ducktape en bij elkaar gebonden met elastiek en spinnen. Werkt prima en snel voor mij.

10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja ja, rustig aan :-), er waren wat foutmeldigen.

   Verwijderen
 2. leuk verhaal wilco ik had een pont voor je zo te lezen,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer, de pont voer echt net voor mijn neus weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gedaan Wilco , Ik heb ook vanaf Sept. vorig jaar een tikje in het vooronder en kan niet ontdekken waar het vandaan komt maar ben er al aan gewend. het is zo een soort tikje net of je trapper tegen een uitstekend stukje remkabel komt maar ik ben er al aan gewend , hoort bij de fiets zeg maar.
  Als ik je stallingsstukje zie dan denk ik dat je wel zoiets kan maken als dat ik heb, zie hier het aangebouwde houten hokje. http://blauwemango.blogspot.nl/2011/09/het-is-zover.html of hier. http://blauwemango.blogspot.nl/2011_10_01_archive.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die aanbouw ziet er goed uit. Zoiets heb ik zelf ook in gedachten, maar nu nog even de tijd ervoor.

   Verwijderen
 5. Die irritante 'tik' in het vooronder komt mij ook bekend voor. Ik heb de cranks een keer los gehaald (had nog crank-trekker liggen ivm de MTB) en na invetten met kopervet (Copaslip) weer gemonteerd. Tik is weg. Heb wel eens gelezen dat dit vaker voor komt bij aluminium verbindingen.

  Wat betreft die SPD's, zelfs in de meest losse stand vind ik ze nog steeds te strak. Ik spuit er regelmatig wat WD40 op...

  Groet, F.
  Q583

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. SPD inmiddels inderdaad in de meest losse stand gezet en dat vind ik vast zat. Ik had na een paar keer fietsen pijn aan mijn enkel / achillespees van het zwaar draaien. Nu gaat het weer goed. Vanmorgen goed natgeregend. Heb wel echt een kapje en een sportbril nodig. Mijn ogen waren sterk geirriteerd.

   Groet, Wilco

   Verwijderen
 6. Die tik kan ook gemakkelijk de geleider van de derailieur zijn die de crank raakt.

  Bij mijn Strada moest er regelmatig nog iets nagesteld worden, maar het zijn altijd kleine dingetjes die je zelf als je handig bent ook kunt oplossen. Het blijft een fiets per slot van rekening.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt niet de geleider te zijn, dan zou het nl bij elke pedaalslag moeten gebeuren, maar moeten verdwijnen (of erger worden) als je schakelt.

   Dank je wel voor meedenken.

   Wilco

   Verwijderen