woensdag 11 juli 2012

Regen

Wat een waterballet vanmorgen. En meteen weer wat geleerd. De eerste drie minuten reed ik droog, maar halverwege richting de pont gingen de hemel sluizen al open. Het begon te hozen. En meteen werd duidelijk  dat een velomobiel toch niet voor alle weersomstandigheden geschikt is. In ieder geval: nog niet. Het water spettert lekker op de kap zo mijn gezicht in. M'n contactlenzen  begonnen te schuiven en te irriteren, ik kon nauwelijks goed kijken en ik overwoog om te keren. Het zal wel een bui zijn en daarna wordt het wel weer droog. Nou niet dus. 25 kilometer in een hoosbui is geen pretje, ook niet in een velomobiel. Ik denk dat er in ieder geval twee maatregelen genomen moeten worden:

 • windkap voorop.
 • sportbril    
Terug prima weer, wind in de rug, een beetje vlagerig, maar prima te doen.

5 opmerkingen:

 1. nounou wilco, het was vanmorgen ook wel heel erg hoor, er niks tegen een lekkere hoosbui en de velo maar vanmorgen beetje te veel druppels

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelijk een sinner velomobielkap bestellen , Wilco.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor onverwachte hoosbuien heb ik een Senz mini stormparaplu in de Quest liggen. Daarmee blijf je bijna helemaal droog zonder de schuimkraag te hoeven gebruiken. Hij dekt het gat volledig af. Wel gaat de snelheid wat naar beneden, het is natuurlijk niet zo aerodynamisch als een velomobielkap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Sinner kappen schijnen niet goed op Strada's te passen om deze of gene reden. Iets met de maat van het instapgat of de hoogte/breedte van de hoofdspoiler ( smurfenmuts )

  Ik wilde ook de Sinner kap omdat die goedkoper was maar Jos van velomobiel.nl belde naar Sinner om te informeren en geen dingen te zeggen die niet waar zijn en die waren het toch ook met hem eens.

  Dus tenzij dat inmiddels is gewijzigd alleen voor Questen en Mango's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de info, maar een eventuele kap moet nog een tijdje wachten. Het kan langzamerhand niet anders dan dat het de komende tijd droog en zonnig worden (en niet te heet).

   Verwijderen