zaterdag 28 januari 2017

2017

De afgelopen jaren heb ik steeds meer dan 10.000 kilometer gefietst. Het zou zo maar eens kunnen zijn dat ik dat dit jaar niet ga halen. Er zijn hiervoor twee redenen. Ten eerste veranderende werkomstandigheden. Werkte ik voorheen voornamelijk in Hoofddorp, tegenwoordig maak ik onderdeel uit van een West-Europees team, waardoor ik regelmatig op stap moet. Deze maand was bijzonder druk. Ik was steeds maar een paar dagen thuis. Hoewel 'De Bak' vliegensvlug is brengt hij mij helaas niet in een uur of een paar uur op mijn bestemming. Helaas staat hij dus wat vaker stil. Daarnaast verwacht ik nog steeds dat men over niet al te lange tijd aan mijn knie gaat prutsen, dat zal het aantal kilometers ook geen goed doen.
Gisteren ben ik nog wel even ingestapt en ben naar mijn ouders gereden, ongeveer 60 kilometer. Achteraf bleek dat er in de regio ook nog schaatsmogelijkheden waren. Die heb ik helaas gemist. Alhoewel, 'De Bak' heeft wel een nieuwe ijservaring opgedaan. Ik heb overigens niet op het ijs gereden.


  
Er zijn geen grote reparaties uitgevoerd aan 'De Bak'. De grootste ingreep was het ophijsen van een sok. Ineens zag ik het. 'De Bak' had een afgezakte sok. Hoe kon dit? Ik vermoedde dat de sok kapot was en contacteerde Theo voor een paar nieuwe sokken. Die kreeg ik prompt opgestuurd. Maar bij verdere controle bleek dat ik mogelijk een fout had gemaakt na het smeren van een veerpoot. Misschien had ik zelf de sok niet goed geïnstalleerd. In ieder geval, het probleem was snel opgelost. De roest zoveel mogelijk verwijderd. En ook de wielkasten meteen maar eens goed schoon gemaakt en op sommige plaatsen bijgewerkt.Een laatste dingetje was het kapje van mijn schuimkap. Die bleek ik ineens kwijt. Uiteindelijk bleek hij achtergebleven in Dronten bij Intercitybike op de oliebollentocht. Hij was gevonden en inmiddels opgehaald. In de winter mis ik de schuimkap niet, want ik rij bijna altijd overdekt, maar als het voorjaar weer begint..... In ieder geval ... I have got him..15 opmerkingen:

 1. Ik had toch wel eens willen weten hoe een Strada op ijs rijdt...

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wilco,

  Jammer dat je minder fietsen kan door je werk. Dat zou ik zelf een nadeel vinden, hoe leuk die andere functie ook zou zijn. Maar ja, een mens moet soms wel eens accepteren, zo is het leven......
  Hopelijk loopt het een beetje vlot met je knie, en ben je na de operatie weer snel in staat om een stukje te fietsen.
  En het jaar is nog lang, dus wie weet kom je toch nog toe aan wat kilometers!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, ik ga het zien. Ik zal heus wel kilometers rijden, maar het zullen er waarschijnlijk wat minder zijn. Ik merk alleen dat fietsen, of meer algemeen, bewegen zo goed voor me is, zeker als het heel druk is. Dus het blijft belangrijk.

   Verwijderen
 3. Ja die wielkasten schoonmaken dat moest ik ook maar eens een keer doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je wel echt even tijd voor maken Paul. Wielen ook meteen nagelopen en wat meer algemeen onderhoud.

   Groeten, Wilco

   Verwijderen
 4. Feit is dat je met je velomobiel meer kans hebt boven het ijs te blijven dan op schaatsen. Omdat het gewicht beter verdeeld is over de 3 wielen.
  Zelfs bij een velomobiel met dik achterwerk (nee niet die groene...).
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens Mick, maar ik wordt liever geen duikboot. Ik werd trouwens 'uitgescholden' voor bobslee. Die titel is al voor Adri.

   Verwijderen
  2. Tja, je stond wel op het ijs natuurlijk, dan is de link met een bobslee al vlug gelegd........;-))

   Verwijderen
  3. Het was trouwens wel als grapje bedoeld hoor, misschien beter ff deze er bij :-)

   Verwijderen
  4. Wat mij betreft mogen Strada's zelfs nog de USA binnen ;-)

   Verwijderen
 5. Gewoon zo veel mogelijk blijven bewegen Wilco. Ik ken het gevoel dat dat heel erg goed doet. Dus als je een gaatje hebt gewoon gaan met die bak. Ook al is het maar voor een uurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bewegen is nodig heb vorig jaar een paar dagen zo'n stappenteller gedragen en ben me rot geschrokken, elke dag weer en ook al heb ik soms niet zo'n zin om met de DF naar huis te fietsen; bij de eerste boerderij is m'n kop al leeg en begin ik mij weer fit te voelen. Ik hoop dat je voorspoedig en goed hersteld van het geknoeid aan je knie, jammer dat het niet met oefenen en krachttraining beter wordt. Blijf toch zoveel mogelijk aan je conditie werken...rust roest.

  BeantwoordenVerwijderen