vrijdag 31 augustus 2012

Voetjes van de vloer en snelheidsrecord

Een beangstigende ervaring als je voorwiel voor de eerste keer van de grond komt. Gelukkig kon ik corrigeren, stuur terug en mijn rechter voorwiel viel terug naar het vertrouwde asfalt. Het heeft ook te maken met ervaring, je gaat steeds wat harder. Gisteren haalde ik mijn hoogste gemiddelde tot nu, 32.0 kilometer per uur. Dus dan moeten ook de bochten sneller zijn gegaan. Met o.a. een paar steile hellingen, waarvan 1 met een 90 en 180 graden draai en de langzame oprit op pont naar Zaandam heel tevreden. Verder moet ik nu toch wel vroeg opstaan, om op tijd op werk te zijn. En ik moet zeggen, het went. Ik ben benieuwd hoe het zo in donker en schemer gaat.
Wat me wel wat tegenstaat is het windschermpje. Dit zorgt er voor dat het zicht vanaf de spiegels minder wordt. Het scherm beslaat, er is soms weerkaatsing in het scherm, misschien ga ik hem toch ook nog eens wat meer naar voren plaatsen, om te kijken wat dat oplevert.

4 opmerkingen:

 1. Ik gebruik het windscherm ook niet echt meer maar vooral omdat ik het dan veel te warm vind in de fiets. En in de winter maakt het ook weer weinig uit. Hij ligt bij bij 90% van de tijd nutteloos in de garage en inderdaad, het zicht in de spiegels wordt ook minder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn (net als met F-lites) voorstanders en tegenstanders van het schermpje. Ik zelf zweer erbij. Het zich op de spiegels blijft prima en het zich OVER het schermpje is ook goed. Misschien komt het door mijn lengte van 1m93 dat ik er minder problemen mee heb?
  En ja, het is misschien iets warmer in de Quest (Strada, Mango) maar omdat mijn voetengaten ook groot zijn (1m93 icm maat 45) komt er nog genoeg verfrissende lucht binnen. Ik zit er zelfs aan te denken om 'm nog een centimetertje langer te maken voor nog iets meer comfort. Ik heb bij Wim Schermer een groot stuk Lexan gekocht dus ruimte om te experimenteren is er genoeg.

  Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mark en Robert-Jan.
  Mijn schermpje is ook een blijvertje.
  Ik heb er eentje zelf gemaakt die wat hoger is en met een binnenschermpje zodat het hoofdscherm niet beslaat.
  Doordat hij hoger is, heb je absoluut geen last meer van wind en zit je heerlijk rustig . Muziekje op en karren maar.
  Met regen kun je gewoon doorfietsen, je wordt niet echt nat.
  Kijk maar op mijn blogspot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben op zich tevreden met de resultaten van het windscherm, mbt de luwte. Maar, het scherm beslaat en mijn spiegels weerspiegelen in het scherm. Inmiddels heb ik het scherm voor mijn spiegel geplaatst. Gevolg, iets minder uit de wind, maar betere zicht op de spiegels. Ik ga het de komende tijd gewoon eens proberen.

   Verwijderen