zondag 12 mei 2013

Moederdag, gerammel en Strada 37

Naast de gewone woon-werk kilometers, vandaag even naar mijn ouders in Sint Pancras gegaan. Moederdag, met bonbons, ik was te laat om ontbijt op bed te verzorgen. Heerlijk weertje, wel een beetje winderig, maar dat mocht de pret niet drukken. Onderweg, bij West-Grafdijk, kwam ik de Strada 37 tegen. Volgens de rijderslijst van velomobiel heet hij Jupp. Hij vertelde dat hij de week erop met zijn vriendin (de groene Strada 36), op weg zou gaan naar Wenen en dan weer terug naar München  Een lekker vooruitzicht. Een goed reis!
Zelf heb ik ook plannen. Komende week ben ik vrij en het is mijn bedoeling dan ook een langere tocht te gaan maken. Ik weet nog niet of het met de open ligger of de velomobiel gaat zijn (weersverwachting?). En ik weet ook nog niet waarheen (Duitsland of Noord-Frankrijk en België). Maar ik heb er al wel zin in.
Wat me wel een klein beetje zorgen baart is een reutel in mijn linkervoorwiel als ik met hogere snelheid scherp naar rechts ga. Ik heb geen idee wat het is. Iemand enig idee?
Maar, eerst nog maar een een gewoon weekje aan het werk....

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Tellerkabel was mijn eerste gedachte, die is het zeker niet, remkabel en wielbout zijn inmiddels ook uitgesloten.. Dank voor je reactie.

   Verwijderen
 2. ... of misschien een of meerdere losgelopen spaken. En aangezien jij ook in de winter hebt doorgereden krijg je misschien te maken met hetzelfde als ik: spaakgaten die langzaam uitscheuren als gevolg van corrosie, dat moet je even grondig controleren/voelen. Eventueel nog een lager dat begint te slijten, maar dat is ietwat vroeg.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb vandaag Ymte gebeld, hij dacht aan losgeraakte moeren van de veerpoot, waarschijnlijk geen probleem. Ik zal weer aan 'De Bak' moeten.

   Verwijderen
  2. Spaken zal ik nog even checken, maar dat had denk ik twee weken geleden bij velomobiel.nl ook wel naar boven gekomen. Dank voor meedenken.

   Verwijderen