zaterdag 20 juli 2013

Gerrit

Gerrit heeft zijn nieuwe velomobiel! We hebben hem vandaag opgehaald. De Zaanse Eenheid is vandaag heen gereden via Muiden en dwars door de polder, en terug via de dijk van het Markermeer. De route kwam van Elmi, die niet kon meerijden vanwege een onfortuinlijk ongeluk een paar maanden geleden. Jammer dat zij niet meekon, maar we hebben een hele leuke dag gehad. En we hebben haar track gereden. Bij velomobiel.nl waren Theo en Marloes. Marloes kwam om haar velomobiel te laten repareren en zij vertrok met een leen-Strada. Waarschijnlijk wel wat langzamer wist ze aan te geven. Even later kwam een man met dochter met een paardenvervoer aanhanger om een QuestXS op te halen. Er moest een vlag in de QuestXS, Allert en Ymte trokken een bedenkelijke gezichten, en eigenlijk Gerrit, Marcel en ik ook. Maar de vlag kwam, van Hase Velotechnik. Daarna werd de nieuwe XS liefdevol in het stro gelegd en kon zij terug naar Donkerbroek-Friesland. Zij wil de 40 kilometer - enkele reis - naar haar werk gaan fietsen. Heel veel succes daarmee, veel veilige kilometers. En dan de nieuwe fiets van Gerrit. Marcel en ik hadden nog voorgesteld hem ritueel te dopen en een fles champagne op de voorkant stuk te slaan, Gerrit was hier niet zo voor, dus dat hebben we toen maar achterwege gelaten. Bovendien moest zijn nieuwe fiets nog even worden aangepast. De trapas liep wat stroef. Helaas moest Marcel eerder terug naar huis. Hij ging eten met zijn stief-schoonvader (of schoon-stiefvader?). Uiteindelijk iets na 3'en met alleen Gerrit vertrokken. Terug langs de Markermeer dijk. Gerrit was bijna niet te houden. Hele stukken gereden rond de 40, of zelfs iets erboven. Na een visje in Muiden terug via huize Gerrit en na een lekker biertje naar huis. 184 kilometers weggetrapt.

Gerrit: Goede Vaart!

N.b. Op de dijk van Lelystad richting Muiden stikte het van de vliegjes. Hele zwermen vlogen rond in wervelingen zoals van kleine windhozen. Ik had er nog niets van gemerkt. Gerrit begon erover te klagen en op een gegeven moment stak ik mijn arm omhoog en ik voelde de vliegjes langs mijn arm gaan. Blijkbaar zorgde mijn windschermpje ervoor dat ik helemaal geen last van de vliegjes had, Gerrit, zonder windschermpje, kreeg de volle laag.

De Zaanse Eenheid bij huize Gerrit, 's ochtends om half 7.


Onderweg in de Flevopolder


Maatjes Marcel en Gerrit naast elkaar
 

De trapas liep wat stroef

Gerrits nieuwe bolide de Quest XS 74


De Friese bolide in de paardenstal
 
Gerrit test de QuestXS 74. Het afscheid van de Blauwe Mango lijkt hem niet zwaar te vallen.


Ik vind dit een hele leuke foto


Gerrit's mascotte zat er een beetje doorheenLangs het Markermeer
10 opmerkingen:

 1. Mooi hoor die dubbele kleur !

  En wel grappig die vlag....klant is koning he....misschein zijn ze er zelf heilig van overtuigd dat het veiliger is, maar misschien willen ze ook de discussie gewoon niet aangaan met andere weggebruikers die altijd menen dat er een vlag op moet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze wilde het duidelijk voor de veiligheid. Iets over achter heggen of zoiets.

   Verwijderen
 2. Ik zie een verschrikkelijk tevreden glimlach rond de mond van Gerrit... Wat een blije foto! Gerrit, veel plezier en succes en veilige kilometers met je nieuwe snelheidsmonster.
  Leuk (foto)verslag Wilco, jammer dat ik er niet bij kon zijn, net als met het ophalen van jouw Strada. Volgende keer beter (volgende keer????)

  Sportieve groet, Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Hoi RJ, bij het ophalen van mijn Strada was jij er gewoon, hoor. Ik moest gewoon eerder terug, vond het heel leuk dat je er die dag was, jammer dat spaken van jouw wiel toen wat langer duurde. Was een heerlijke fietsdag gisteren. Weinig wind, aangename temperatuur en nog niet zo zonnig. Was heel gezellig. Topdag!

   Verwijderen
 3. Wat is Gerrit blij met zijn QXS 074! Het afscheid van de blauwe lijkt hem idd niet zwaar te vallen.
  Ik had de fiets nog niet gezien op zijn wieltjes. Ja is erg fraai. Two-tone fietsen vind ik altijd erg mooi.
  Op dezelfde dag heeft Georg met zijn QXS, met blauwe bak en witte top, Kaap Finisterre gehaald. Het meest westelijk puntje van Spanje. De tegenhanger van de Fiets van Gerrit dus in kleur.

  Het heeft dus niet geholpen om de fiets trager te maken. ;-)
  Had je gewoon de remstelmoertjes stiekem iets moeten aandraaien...of de banden wat zachter...:-V

  Dat vlaggetje.
  Ik werd gek van de opmerking van (oudere) mensen hier dat een vlaggetje veel veiliger is.
  Van de weersomstuit heb ik dus een ding gefabriceerd voor op de muts. (moet eraf met kap op en als de toeristen weer weg zijn.)
  Op de terugweg gingen we over het prachtige oude land via Elburg weer terug (LF 23b). Komt en trekker met brede hooischudder er achter mij te gemoet. De weg is smal en ik ben net door een versmallinging van een bruggetje heen.
  Moet met mijn wiel de berm in om hem te laten passeren. Komt er net op de dat een wielrenner achter vandaan die bedenkt op dat punt in te halen. Hij kijkt tegen een rood/wit gestreept bord aan op de schudder, kan dus onmogelijk wat zien. De trekker remt af voor mij. De wielrenner schiet naar voren en ziet mij op het laatste moment. Ik geef een brul.
  Hij schrikt hevig we knijpen beide hard in de rem. Ook de trekker stopt.
  Sorry, stamelt de wielrenner tegen mij.
  Ik trek op. Achter mij hoor ik de boer zijn achterraam openen en tegen de wielrenner zeggen. 'Je had hem kunnen zien hoor. Hij had een vlaggetje...........'
  Zoveel is er dus voor nodig om jezelf zichtbaar te maken voor niet liggers. Onbegrijpelijk.
  Een opvallende fiets van 2.40 mtr in felle kleuren zie je pas als er een stukje oranje plastic van 20x20 cm op een steeltje boven uitsteekt. Wordt je toch simpel van?
  If that's what it's take. Dan maar een vlaggetje. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk verslag wilco!!!

  het is en blijft een top fiets om te zien!

  ik heb even een foto geleend van je... staat er onder vermeld

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prima joh. Kan jij me die zelfontspanningsfoto toemailen? En, je had toch het emailadres van Lyde?

   Verwijderen