maandag 15 juli 2013

Velomobiel Service Noord-Holland

Omdat er in de bocht naar rechts al enige tijd geratel is, en ik er zelf niet uitkwam, heb ik Willem er naar laten kijken. Het is natuurlijk zo'n vage klacht. Zoiets van als je bij de dokter komt en zegt: 'Ik heb pijn aan mijn hand'. Een dokter kan er niets mee, en Willem moest ook even nadenken. Hij testte de fiets zelf nog even, maar kon het geluid niet reproduceren. Maar ik denk dat het wel opgelost is. De spaken zijn wat aangespannen en sindsdien heb ik het geluid niet meer gehoord. Verder heeft hij de fiets wat stiller gemaakt, altijd prettig.
Met dat mooie weer zijn er grote aantallen wielrenners en fietsers op de weg. Ik kwam diverse wielrengroepjes, waarvan sommige soms tegen die tegen de 40 reden gemiddeld reden. Ik had er een pittige klus aan om daar bij te blijven. Andere groepjes hadden wat dikkere buiken (zoals mijn ligfietsersbuik), en die deden het een stuk kalmer aan. En verder waren er natuurlijk hele groepen met elektrische apparatuur op de weg.
De gereden route was niet helemaal de kortste, ben om gereden via o.a  Warder, met uitzicht op de voormalige Zuyder zee. Totaal 87 kilometers.

Dank je wel Willem! Goede vaart!

2 opmerkingen:

 1. Spaken maken idd van allerlei geluiden als ze los zitten. Ik ben destijds met mijn Strada 2 x teruggeweest naar vm.nl om te los zittende spaken. De nieuw geleverde bakfiets had dat probleem ook.

  Spaken kunnen kraken, rammelen, plokken, piepen en nog wat meer. Niet altijd duidelijk dat het spaken zijn al die verschillende geluiden.

  Spaken aandraaien en het wiel richten met eenvoudige middelen ( zonder wielrichtbank ) is helemaal niet zo moeilijk. Op Youtube is uitgebreid te vinden hoe je dat goed doet.

  Bij mij komt notabene een boutje van de bidonhouder net tegen de band aan als die iets uitstuurt....voor ik daar achter was hehe...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Quezzzt, je beschrijft de geluiden die spaken kunnen maken mooi! Ook ik heb een geluidje in de VM. Dacht steeds dat het ergens in de voorderailleur zat. Maar nee, het was het busje aan de stuurlijn. Ook tijden naar gezocht, alles aangedraaid etc.

  BeantwoordenVerwijderen