maandag 24 maart 2014

On the road again

Langzamerhand lijkt mijn knie zich goed te ontwikkelen. En ik kan het dan ook niet laten om wat kilometers te maken. Maar het gevaar: het smaakt naar meer, zeker op deze mooie dagen. Ik moet mij inhouden.

Het is mij duidelijk dat mijn voorste kruisband is opgerekt door skiën. De kruisbanden zorgen voor de voor- en achterwaartse stabiliteit. De eerste weken had mijn knie de neiging on te overstrekken. Ik merk dat dat nu niet meer gebeurt. Maar, laat ik mij toch maar een beetje rustig houden.
De huisarts gaf aan dat herstel 6 tot 8 weken duurt. Overmorgen zijn de 6 weken om, en het lijkt niet slecht te gaan.

 • Zaterdag een klein rondje Twiske om te testen, totaal ongeveer 25 kilometer.
 • Zondag dacht ik nog een klein stukje te doen, maar het werden 60 kilometers naar de sluizen bij IJmuiden en weer terug langs de andere kant van het kanaal.
 • Vandaag de 50 kilometer woon-werk verkeer maar weer eens afgelegd. Dwars door het voor autoverkeer verboden gebied gereden langs de parkeerplaats van vliegtuigen. Aan het begin legitimatie tonen, maar daarna ongelimiteerd over de Hoofdweg trappen in plaats van over het wat smalle gammele fietspad met veel w-w verkeer en schoolgaande jeugd. Wel overal militairen, zelfs in een rubberbootje in de sloot die Hoofdvaart heet. Dat leek vooral spielerei. Vanuit kantoor ook uitzicht op de Airforce One (er staat bij ons een telescoop op kantoor, allemaal om de buurt gluren) en de imposante vloot helikopters (een stuk of 9) die richting Amsterdam vloog.   
Ik heb wel alle routes heel rustig aan gereden. Zo'n beetje 27 a 28 kilometer per uur. Zo weinig mogelijk kracht vanuit mijn rechterknie geleverd (kan juist de linkerknie weer overbelasten..). Ik zal de spieren daar toch ook weer wat moeten trainen en bij trainen hoort ook herstel.

Vanavond nog even een stukje gewandeld om de boel soepel te houden.


Morgen ga ik mezelf in bescherming nemen. Ik ga niet fietsen .... Een dagje herstel lijkt mij geen gek plan. Ik wil nog veel meer - on the road - de komende tijd.

Update: Geen reactie in mijn knie. Joepie...

4 opmerkingen:

 1. Hoi Wilco,

  Inderdaad, hoe graag je ook wil, en hoe hard "De Bak" ook trekt, gewoon verstandig blijven, dan geneest het op het gemak, en kan je straks weer gewoon zoveel fietsen als je wilt.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ga maar met mij mee , wilco dan kun je rustig aan doen , er is bij mij toch nog ff geen gang in te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je zaterdag tijd voor een rondje?

   Verwijderen
  2. ik dacht dat je met elmi en mij mee rijden ging zaterdag ger?

   of andere plannen?

   Verwijderen