zaterdag 15 maart 2014

Vochtproblemen, territorium gedrag en minivizier

Op twee plaatsen heb last van vochtproblemen:

 • In mijn knie. Na de skivakantie ben ik helaas nog steeds nog niet hersteld van mijn knieblessure. Of is het schade aan de Quadriceps? Een mooi woord wat me aan een dinosaurus soort doet denken. Gisteren wel ongeveer 20 kilometer gefietst. Vandaag maar weer even niet. Over ruim een week is de Nuclear Security Summit. De fiets lijkt de enige goede mogelijkheid om Hoofddorp te bereiken, dus ik hoop dan toch op de fiets te kunnen.
 • In 'De Bak'. Al enige tijd vind ik soms vochtplekken in 'De Bak'. Waar komt het vandaan? Waar lekt het? Is het de camelbag? Inmiddels weet ik het, er is een lekkende kat. Deze heeft blijkbaar de wens zijn territorium uit te breiden tot in 'De Bak'. Jakkie! Ik vond 'De Bak' de laatste tijd al niet al te fris ruiken. Twee stukken hout boven de voetengaten lossen het probleem denk ik wel op. Als dat niet zo is denk ik dat ik zelf maar even 'De Bak' moet volpissen om voor eens en altijd duidelijk te laten weten dat dit mijn territorium is en dat ik niet op deze bezoeker gesteld ben! De ventisit heb ik maar even in de Biotex gegooid.  

Verder wat aanpassingen gedaan aan het minivizier:

Kort na aanschaf van de Strada heb ik ook een minivizier bij Wim Schermer besteld. Inmiddels  heb ik zelf een kleiner vizier gemaakt voor als ik met de kap rij. Verder heb ik een stuk lexan zo geknipt dat ik het gebruik om de schuimkap op zijn plaats te houden. Het gebruik van lexan heeft echter wat nadelen. Het snijvlak is erg scherp. Eén van de nadelen is dan ook dat door het gerammel op bijvoorbeeld klinkerwegen de lakschade plaatsvindt. Om dit te voorkomen heb ik alle lexan inmiddels bekleed met een rubber profiel. Geen gerammel meer en bescherming van de lak.
Verder heb ik door de rubber rand en wat extra ringetjes bij de spiegels het lexan wat vast zit onder de spiegels ook iets kunnen ophogen, waardoor de iets dikkere rand van de kap er ook onder past.


8 opmerkingen:

 1. Netjes opgelost zo met die schermpjes! Handig die rubber profielen, ik heb dat met lusjes klittenband gedaan, maar jouw methode is mooier.
  Lekkende katten, het is ook altijd wat met die krengen! Bij mij zitten de katten van de buren altijd op de auto, heel het ding onder de zandpoten, verder hebben ze een voorkeur als het vriest om mijn grind rond het huis te gebruiken als kattebak, ook lekker fris! Wegjagen helpt ook wel even, maar als ze je niet zien zijn ze terug. Volgens mij kan je wel een of ander produkt kopen om te spuiten of strooien rond "De Bak", een soort kattenverjager, die ze niet lekker vinden ruiken.
  Beterschap met de knie!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ik ben echt ongeduldig mbt mijn knie. Ben nu al vier weken verder, en nauwelijks gefietst. Met al dat mooie weer hier. Ik zal toch nog wat geduld moeten opbrengen.

   Verwijderen
 2. tja om hem zelf vol te pissen is ook wel rigoureus ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wilco
  Vraag waar kan je de rubber strip rond je schermpje halen ( ruilen voor euro's)
  Voor de kat kan je bij de dieren speciaal zaak een goedje halen wat je onder je stoel spuit zo dat hij zeker een half jaar niet in de buurt komt van je fiets . Bij onze kat werkt het perfect loopt met een grote boog om de fiets heen .
  Gr George

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi George,

   Ik heb dit uit de watersportzaak hier in Zaandam, maar heb ook echt moeten zoeken. Spul kost 2.50 de meter, en is geschikt voor diktes van 1 tot 3 mm. Als je het zelf niet kan vinden kan ik dit eventueel wel voor je regelen.

   Wilco

   Verwijderen
 4. Hoi Wilco, kattenpis.....getverderrie wat smerig sterkte er mee. Aan de onderzijden van mijn minivizier heb ik strak langs de rand professionele tochtstrip (van de glaszetter) voor thermopane ruiten geplakt dat is glad afgewerkt neopreen en volgens mij zachter dan wat jij nu hebt gebruikt. En sterkte tijdens de NSS periode! zelfs hier is verhoogde paraatheid en het is nog steeds niet 100% zeker of Vladje ook komt. Gr.Willem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarschijnlijk is dit inderdaad nog zachter, maar dit is voor mij meer dan voldoende. Hetzelfde spul lijkt te worden gebruikt op de Sinnerkap.

   Verwijderen
 5. Ik denk dat Vladje momenteel andere bezigheden heeft.

  BeantwoordenVerwijderen