donderdag 10 april 2014

De oranje Mango +

Vanmorgen kwam ik op de pont de oranje Mango + weer eens tegen. Hij komt ook uit de Zaanstreek en zijn bestemming is ook Hoofddorp, het naastgelegen kantoor. De ingang naar de parkeergarage van de Zuidtoren en de ingang naar zijn stalling liggen letterlijk naast elkaar. Ik besloot hem vandaag te volgen op zijn route. Want hoewel begin en eindpunt hetzelfde zijn hebben we twee compleet verschillende routes, ik denk dat we maar voor 40% dezelfde route rijden. De afstand zal niet zo veel uitmaken. Ik vermoed dat mijn route iets langer is.

Door Amsterdam-West

Ik heb er geen tracks van, maar hij rijdt dwars door Amsterdam-West, dan over een fietspad richting Lijnden. In Base camp nagetekend. Ongetwijfeld hebben we allebei het idee dat dit de beste route is. We kwamen elkaar vanmiddag tegen en spraken er nog eens over.Paars is mijn route (en gezamenlijk). Blauw is de route van de Mango+.
De blauwe route heeft, na de 'heuvel' bij Sloterdijk, een een aantal bochten in Amsterdam-West, maar vervolgens een doorgaande fietsroute, wel met wat bochten en stoplichten.
De paarse route volgt rechte doorgaande wegen en fietspaden en rijdt een stuk door het landelijk gebied. Slechts een klein stukje Amsterdam-West.
Vanaf Lijnden lopen we een aantal kilometers gelijk, er is daar niet echt een keuze, tenzij je echt om gaat rijden. Dit komt met name door de brug over de Haarlemmermeerringvaart.De oranje Mango+ rijdt volgt het fietspad aan de Oostzijde en rijdt vervolgens door Hoofddorp. Zelf sla ik op een gegeven moment af en rij ik buitenom en volg nog even de weg tussen de kantoren door. Nadeel volgens de M+ is dat de paarse route over een deel van de route slechter wegdek heeft en de oversteek over de Kruisweg (grote groene punt) is druk.
Nadeel van de blauwe route is naar mijn mening het school fietsverkeer en het bochtige traject door Hoofddorp.

Allebei hebben we ongetwijfeld een 'ideale route' uitgestippeld, maar toch kan je tot compleet andere uitkomsten komen.

Leuk de andere route ook eens gereden te hebben. Hij reed wel hard....


1 opmerking: