woensdag 30 april 2014

Maandrecord en voorbereiding tocht

Nog nooit zoveel kilometers in een maand gereden als deze maand april. In het totaal kwam ik op 1265 kilometer, zie de statistieken. Mijn gemiddelde aantal kilometers blijft ergens in de 800 - 900 kilometer range per maand. In februari en maart weinig gefietst in verband met knieproblemen na het skiën. Ik voel mijn knie nog steeds, maar blijf voorzichtig doen, hoge trapfrequentie en niet te snel optrekken. Ik heb nog wel een bandage om en smeer mij zelf in met een gel met ibuprofen erin. Het lijkt elke dag, heel langzaam beter te gaan.

Hopelijk ga de komende maand dit record opnieuw sneuvelen.

Ik heb namelijk plannen om in mei een toer te gaan maken van maximaal 9 dagen. Via Utrecht naar Breda, daar wil ik de Eurovelo oppikken die richtin Vlissingen gaat en dan door in zuidelijke richting langs de Belgische kust. Mijn doel is Calais en Boulogne-sur-Mer, maar als dat te zwaar is in verband met heuvels (Marcel Beekmans gaf dit aan), dan draai ik eerder om richting België. Doel is dan om via Ieper te rijden en daar naar de WO1 monumenten en musea te gaan. Vervolgens door in oostelijke richting, langs kanalen en oevers van rivieren richting Luik en Maastricht. Vervolgens weer richting huis.

Ik heb er zin in en ben benieuwd naar zo'n tocht.

Tenslotte kwam ik vandaag nog een mooie Allweder tegen uit het land van Beekmans (Wormerveer). De bestuurder had hem al 14 jaar.

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. ik ga met de komende brevet bijna in een keer de maandhoeveelheid in kilometers van april rijden:P april slecht 556 ... en brevet 400+22 heen en terug start overnachting plek

   Verwijderen
 2. Proficiat Wilco! Als je tocht in mei doorgang vind, dan kan je misschien nog meer kilometers bijschrijven in mei...........
  Succes!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen