woensdag 10 september 2014

De gevaarlijke weken (2)

Vandaag een negatief record aantal van 4 bijna aanrijdingen gehad. Dat was wel even schrikken.

Incident 1:
Op weg naar Halfweg kwam er opeens een vrachtwagen uit een uitrit van een bouwplaats. Ik kon op tijd stoppen, gelukkig. Vervolgens zag de vrachtwagen mij ook en zette zijn vehikel stil. Een snelle tijdrijder schoot mij op de fiets voorbij. Ik heb hem alleen maar zien verdwijnen, met snelheden, vermoed ik, tot ruim boven de veertig (zelf reed ik 35 - 36 km p/u).

Incident 2:
In Halfweg werd ik bij het wachten voor het stoplicht bijgehaald door een andere racefiets. We praatten even, en hij ging achter mij aan. Ik hield de fiets op 37,5 km p/u, hij hing er kort achter. Bij Lijnden moet ik rechtsaf. De richtingaanwijzer aan en de snelheid iets terug naar 35. De fietser zat dicht achter mij, maar, naar bleek nog dichter achter mij te zitten als gedacht en had waarschijnlijk mijn richtingaanwijzer niet gezien, want hij bleek met zijn voorwiel zelfs nog tussen mijn fiets en de berm te zitten. Met een snelle beweging van zijn kant liep het gelukkig goed af. Ik moet er niet aan denken dat het hier fout gegaan was. Hij fietste door, ik stopte, en kreeg vervolgens de volle laag van een mevrouw die wist te vertellen dat ik gevaarlijk was en veel te hard reed. Dat de racefietser veel te dicht op mij zat deed er niet toe. Dat brommers veel harder rijden speelt ook geen rol. Ik heb haar nog even gemeld dat ze niet wist waar ze over praatte en ben doorgefietst.
Volgende keer racefietsers er misschien toch maar weer afrijden.

Incident 3:
Op de terugweg, ook weer in Lijnden, een automobilist, tegenligger, die vanuit zijn positie linksaf wilde en de binnenbocht nam. Nog even een ruk aan het stuur en ook dit liep gelukkig goed af.

Incident 4:
Vanaf de Hempont richting Zaandam is er een fietserstunnel. Daar rij ik meestal ongeveer 45 km p/u naar beneden en vervolgens weer omhoog met de brommers mee. Bijna boven gekomen kan je linksaf. Een gevaarlijk punt met allemaal fietsers die omhoogkomen, nadat de pont ze heeft uitgebraakt. Op het laatste moment remde een brommer af om linksaf te gaan en stopte midden op het fietspad. Ik had voldoende ruimte om te remmen, maar in die drukte voelt het niet fijn. Voor je het weet heb je iemand achterop.  

Normaal gesproken kom ik deze situaties bijna nooit tegen, en nu 4 keer. Na de derde keer had ik al het idee dat ik nog niet klaar was voor de dag. Gelukkig is alles goed afgelopen.

6 opmerkingen:

 1. Ergens in de Bak is er vandaag een klein engeltje met je mee gereden. Ik hoop dat hij/zij nog lang met je mee rijdt.

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja Wilco,

  Goed afgelopen allemaal! Dan helpt rijden met verlichting ook niet veel meer..........
  Af en toe heb je inderdaad een beschermengeltje nodig.......
  Hou 'm heel!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is mij eigenlijk nog nooit overkomen dat ik zoveel bijna incidenten had. Eigenlijk komen incidenten bijna nooit voor. Ik heb hem heel gehouden... Jij ook ...

   Verwijderen
 3. Het zit je lekker mee....
  Ik ben blij dat ik vaak niemand tegenkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In Zeeland is de mens bedreigde diersoort? Nou ja, het is weer allemaal goed afgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is de tijd van het jaar. De vakantie is voorbij en mensen zijn er nog niet aan gewend dat het weer drukker is. Afgelopen week ook diverse keren dat er rare fratsen in het verkeer zaten die direct aan weer toegenomen drukte te wijten zijn.
  Ook alles goedgegaan trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen