zondag 14 september 2014

Sportbril

Sinds ik een velomobiel heb draag ik een bril. En dat is voor mij wat nieuws. Zonnebrillen wilde ik nooit dragen, en het enige wat ik aan brillen had waren een paar gratis exemplaren. Opzetten deed ik ze nooit. Het rijden met een velomobiel vroeg er echter wel om. Opspattende regenwater en meer wind in het gezicht door de hogere snelheden zorgden voor de aanschaf van mijn eerste sportbril.
Het was een beetje een impuls aankoop, die AGU Takatsu, maar ik merkte wel het profijt ervan. Deze bril werd geleverd met drie glazen, transparant, geel-oranje en een zonnebril. Alles verwisselbaar, wat je in de praktijk niet doet. En als je het wel doet dan levert dat je uiteindelijk gebroken hoekjes op. Van AGU heb ik nog een vervangend setje glazen gekregen (goede service!), maar uiteindelijk braken er ook stukje van het montuur af. Gelukkig hebben we daar ook wat op gevonden. In de praktijk bleek ik alleen de gele uiteindelijk te gebruiken. Dus een tubetje superlijm zorgde voor voor een stevig gemonteerd 'glas'. Ik moet wel een beetje door de lijmvlekken heen kijken. Maar ja, een nieuwe bril was duur, dus het moest maar. Gelukkig brak afgelopen zomer met montuur. Nu kon ik daar natuurlijk ook weer superlijm voor gebruiken, maar ik heb maar een nieuwe bril gekocht. Een Sinner Raptor. Hij heeft een mee kleurend glas. Ik heb hem inmiddels een paar weken en vind hem geweldig. De hoeveelheid licht die je ziet is heel constant. Het zicht is superhelder. De kleuring past zich ook heel snel aan. Ik ben er helemaal blij mee. Ik hoop er goed de winter mee door te komen.
Oh ja, de bijgeleverde opberg doos kan je meteen weg mikken, veel te groot.

5 opmerkingen:

 1. Oh je, wat een verschil met mijn Lidl-brilletje van €3,99.....
  Maar dat meekleuren is wel mooi.

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Erwin, ik hanneste inderdaad ook altijd met die goedkope dingen, deze was 15 x duurder dan jouw Lidl bril, maar misschien was die mij ook goed bevallen.

   Verwijderen
 2. En hij beslaat niet? De brillenkoker past goed in de bidonhouder. Maar als ie meekleurt hoef je 'm natuurlijk nooit meer af te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beslaan doet volgens mij alles uiteindelijk. Als je hard doorfietst beslaat hij niet, maar hij zit dicht op mijn gezicht, dus hij beslaat wel bij stilstand. De brillenkoker is een doos, past niet in de bidonhouder, die ik er overigens allang uitgesloopt hebt. Zit alleen maar in de weg. Ik heb hem inderdaad altijd op.

   Verwijderen
  2. Hoi Belle, beslaan is bijna niet te voorkomen door de verschillen in temperatuur tussen de buitenlucht en de temperatuur binnen in. Als je stopt, bijvoorbeeld voor een verkeerslicht, dan stijgt de warme lucht op en de boel beslaat. Nu zou je misschien RainX hiervoor kunnen gebruiken, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Altijd een beetje uitkijken met kunststof met dit soort vloeistoffen.

   Tot in Egmond!

   Wilco

   Verwijderen