zondag 9 november 2014

Rondje Haarlemmermeer

Beekie staat misschien wel bekend om zijn 'rondje Haarlemmermeer', ik had het rondje nog nooit gedaan. Het was zonnig terwijl het KNMI maar bleef benadrukken dat het bewolkt was. Op de pont Buitenhuizen kwam ik een racefietser tegen, die mij vertelde ook een rondje te willen gaan doen. Hij zou echter langzamer rijden, dus ik ging alleen op pad.
En ik moet zeggen, het was een mooi rondje. De lengte van de ronde, zo'n 60 kilometer, doet me wel beseffen dat de Haarlemmermeer echt een hoogstandje van droogmaal techniek geweest moet zijn.

Stoomgemaal Cruquius, helaas er niet helemaal op.
  Het weer was prachtig, zelfs nog zeiltjes gezien op de ringvaart.Het fijne van deze ronde is dat je overal lekker door kan rijden over goed asfalt. Ik kwam langs plaatsjes met bijzondere namen als Huigsloot, Vredenburg, Beinsdorp en Zwaanshoek. Onderweg had ik nog een onverwachte ontmoeting met Tante Lies. Erwin bleek die dag ook al bij mij thuis langs geweest te zijn, en ik had ook al gedacht hem op te bellen. We hoeven elkaar dus niet te bellen of te bezoeken om elkaar toch te ontmoeten.
En wie kwam er voorbij toen ik uitgebreid met Erwin stond te kletsen? Juist, de wielrenner die ik eerder op de pont tegenkwam. Uiteindelijk ben ik met hem tot de pont Buitenhuizen teruggereden.


8 opmerkingen:

 1. Hoi Wilco,

  Mooi weer! En mooi die foto van dat oude stoomgemaal, echt een monument zo te zien!
  Ik deed 70 km vanmiddag, maar het weer was heel wat minder hier..........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Adri, volgens mij is het werelderfgoed. Zo'n rondje laat je merken hoe groot die plas was. Ongeveer 60 kilometer er omheen, totaal 93 kilometer.

   Groeten, Wilco.

   Verwijderen
  2. En het gemaal werkt deels weer (op perslucht) en is te bezichtigen, inclusief museum. Hardstikke interessant.

   Groet

   Erwin en Tante Lies

   Verwijderen
 2. een heerlijk ritje zeg echt een puike rondje zeg echt fraai om naar te kijken zo
  groetjes antony

  BeantwoordenVerwijderen