zondag 2 november 2014

Nieuw speeltje

Misschien een beetje een impulsaankoop, maar ik was al benieuwd: Vandaag een AirWheel aangeschaft, in de aanbieding bij de 'Ik ben toch niet gek' Markt.


Volgens de site:

De AirWheel werkt volgens de aerospace controle theorie, hij maakt gebruik van een fuzzy software algoritme en een gyroscoop systeem. Dit zorgt ervoor dat het evenwicht behouden wordt. Je bedient de AirWheel volledig door het verplaatsen van je lichaamsgewicht. Je evenwicht wordt automatisch gebalanceerd door het gyroscoop systeem.

Kortom, een heleboel blabla. Het apparaat lijkt op een Segway, maar bestaat alleen maar uit een wiel. Hij hangt nu aan de lader, als ik hem getest heb laat ik het jullie weten.

Update: ik heb hem uitgepakt, het eens even geprobeerd, hem weer ingepakt en teruggebracht. De opmerking van Adri speelde hierbij wel een rol: waar ga je hem voor gebruiken?

10 opmerkingen:

 1. Het opstappen schijnt het lastigste te zijn ;-) Graag met een video erbij...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vanmiddag een beetje geprobeerd, het is wel even wennen, maar het gaat wel snel beter. Je krijgt er wieltjes bij om het mee te leren. Op youtube zijn er trouwens allerlei filmpjes terug te vinden.

   Verwijderen
 2. Daar ben ik zéér benieuwd naar, zowel naar de proefrit als naar het opstappen! Waar wil je het ding voor gaan gebruiken?

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Adri, het is echt een beetje een speeltje, het lijkt me leuk om te proberen en leren. Hij kan maximaal 18 km p/u en je kan er maximaal 18 kilometer mee rijden. Soms misschien heen en weer naar station of ouders of zo. Net als met skaten ..... Ik ga er geen kilometer minder om stradavaren.

   Groeten, Wilco.

   Verwijderen
 3. Ik ben ook wel benieuwd naar een video.
  Het is de eerste keer dat ik er iets van lees/hoor.
  En het lijkt zeer schappelijk qua prijs te zijn als je dat bekijkt tov de Segway.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Werden de drie wielen je teveel? Of probeer je zo van de Bak een Q4W te maken ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een Magic Wheel. Die gaat niet automatisch, je moet zelf steppen. Het opstappen is inderdaad het lastigste. Je kunt er trouwens ongelooflijk mee onderuit gaan ;) Veel plezier en succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Iets Chinees, ik kan het niet lezen. Het ventiel is ook bijzonder. Lijkt meer op Marathon.

   Verwijderen