woensdag 20 mei 2015

En daar sta je dan

Dan wil je uitstappen en krijg je je schoen niet los. De schoen draait, maar de vertrouwde click blijft achterwege. Uiteindelijk de schoen maar uitgedaan en in de fiets vast laten zitten. Met een tang heb ik de schoen losgekregen. Een boutje ontbrak. Uit oude fietsschoenen heb ik het juiste boutje kunnen kannibaliseren.
Ik had het kunnen weten, het in- en uitclicken ging al moeizaam. Het boutje zat al los. Volgende keer beter controleren.

8 opmerkingen:

 1. Ik heb dit ook een keer gehad en als je de schoen danlekker aangetrikken hebt met zo'n riempje zit je aardig klem. Bij mij was het m'n eigen schuld, had de plaatjes juist nog niet helemaal vastgedraaid om de positie te bepalen. Dom!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wilco,

  Ik heb het ook gehad. Bij een velomobiel val je gelukkig niet om. Bij mij was één van de boutjes uit mijn schoen losgegaan. Gelukkig had ik ruimte genoeg onder de motorkap om mijn veters los te maken.

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, je valt niet om, je merkt het pas bij uitstappen. Sta je even raar te kijken.

   Verwijderen
 3. lol dat had ik laats ook op den marnixstraat in adammie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Wilco,

  Hier nog zo'n dommerik, geen losse boutjes, maar ooit na monteren van nieuwe SPD pedalen op de racer de veren van de pedalen een "slagje" vaster gezet omdat ze volgens mij te makkelijk losten. Gevolg was dat de schoen met geen geweld uit te klikken was............Kon me nog redden door tegen de muur te leunen, zodat ik niet "om" ging, en moest ook de schoenen uitdoen en eerst de pedaalveren losser zetten om de schoenen eraf te kunnen krijgen.
  Op dat soort momenten ben je blij dat niet het hele dorp getuige is............☺

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat is dom?..........als dit je nog een keer overkomt

  BeantwoordenVerwijderen