woensdag 27 mei 2015

Klein geschapen

Door mijn lengte van 1,73 heb ik mogelijk last gekregen van mijn achillespees. Ik heb begrepen dat de Strada eigenlijk voor iets grotere mensen bedoeld is. Als ik de trapas naar achteren plaats en de stoel naar voren, kom ik met mijn knieën tegen de voorkant van het instapgat. De stoel naar voren betekent overigens ook dat je vlakker gaat liggen en dan kom ik met mijn koppie wat weinig boven het instapgat. Ook geen ideale situatie, dus moest mijn stoel wat naar voren, zonder de trapas terug te hoeven plaatsen en zonder hem vlak te leggen.
Theo heeft daarvoor drie 'damschijven' gedraaid die tussen de stoelhouder en de stoelondersteuning van de wielkast geplaatst moeten worden. Erwin belde mij op vanuit Tante Lies om te vertellen dat hij ze meegenomen had uit Dronten na zijn 1-sterren kleine beurt en ze wel even op mijn werk kon bezorgen. Service tot de deur. Dank je wel Erwin! Bij het monteren paste het precies. De schijven wilden tegen elkaar indraaien bij het vastzetten, maar het is gelukt. De stoel weer rechtop gezet en wat meer naar voren geplaatst. Ik heb nog niet getest, ik ga het morgen merken.


km 31025

7 opmerkingen:

 1. Hoi Wilco,

  Ik heb ook een strada en ben 1.65 m. Dus het kan nog kleiner :). Hopelijk krijg ik er geen blessures van, ben net een maand onderweg. Heb een Quest XS stoen gemonteerd gekregen ipv de "gewone" strada stoel. Misschien zit daar nog een verschil in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Evelien,

   Ik kreeg waarschijnlijk last van mijn achillespees als gevolg van de afstelling van de trapas. Je mag deze niet te zwaar belasten. Ik kreeg pas last na 30000 kilometer.

   Hou het in de gaten!

   Wilco

   Verwijderen
  2. Vindt het trouwens een hele fijne fiets!

   Verwijderen
 2. da's mooie maatwerk service van velomobiel.nl!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wilco,

  Hopelijk is het probleem hiermee opgelost!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een rare tip ik weet het maar ik werd enige weken terug wakker met een stekende pijn m'n achilles. Niet
  zo mooi want de week moest nog beginnen en ik heb de auto weg gedaan!
  Nu wordt het verhaal korter want ik bedacht me dat ik het hele weekend nog geen biertje genomen had. Dus opende er alsnog een. De pijn verdween en is nog steeds weg + vrolijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen