vrijdag 19 juni 2015

Op weg naar CV

Het duurde allemaal een beetje langer, maar ik ben nu bijna klaar om te vertrekken naar CV. Ik heb 160 kilometer te gaan. Ik ben benieuwd of ik last ga krijgen van mijn achillespees. Mocht ik onderweg last krijgen, dan kan ik onderweg kamperen en ga ik morgenochtend vrolijk verder.

Ik heb er zin in! Tot later allemaal! We gaan er mooie dagen van maken.


12 opmerkingen:

 1. Hele fijne rit Wilco. Verstandig om de rit eventueel in twee stukken af te leggen. Doorgaan als je last krijgt van je achillespees maakt het probleem snel chronisch en dan duurt het weer heel lang voor je er van af bent.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wim, was ook mijn gedachte, ik kan stoppen waar ik wil. En zal dat ook doen indien nodig

   Verwijderen
 2. Veel plezier Wilco,

  Wij komen Zondag nog even kijken dus wie weet kom ik je nog wel tegen.
  voorzichtig aan hé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Richard, tot morgen, ik hoop dat je snel je milan hebt

   Verwijderen
 3. Goede vaart Wilco!

  Groetjes
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi erwin, de 170 km zijn perfect gegaan, geen centje pijn

   Verwijderen
 4. Wilco ging jij nog aan de 1 uurs wedstrijd meedoen ?

  In principe is beweging goed bij een (achilles)pees blessure. Omdat ze van nature niet zo goed worden doorbloed. Stijfheid en pijn kun je dus best bestrijden met bewegen (fietsen). Als je er maar niet plotselinge brute kracht mee gaat leveren.

  Ik heb jaren en eigenlijk tot voor kort ook met zoiets gelopen. Kon bij tijd en wijle s'morgen alleen maar mank hinkelend de trap af van stijdheid en pijn. En om een of andere manier is het een keer verdwenen. Maar niet helemaal....af en toe voel ik het nog weleens, maar veel minder ernstig.

  Als ik het goed heb gelezen gaat het ook nooit meer helemaal weg....die verzwakking in de pees of aanhechting verkalkt een beetje en wordt nooit meer 100 %. Maar tegenwoordig schijnen sommige fysiotherapeuten met zo'n ultrasoon apparaat de verkalking lost te kunnen trillen.

  In de periode dat de klachten zijn verminderd/soms verdwenen heb ik 2 dingen gedaan dan ik anders deed : zorgen dat mijn getroffen pees niet meer koud kon worden en kortere cranks. Wat het hem nou heft gedaan weet ik niet.

  Ik zie je vast daar wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Wilco,

  Veilige rit en tot morgen (ja echt, zelfs nr. 284 komt mee)

  Groetjes, Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee leuke verrassing je vandaag te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In zekere zin is het risico op een peesblessure op de roets nog veel groter. De afstand die je voeten kunnen maken is daarbij namelijk niet beperkt zoals bij gebruik van cranks. Het overstrekken (aanspannen vd achilles) ziet er daarbij zo lekker sportief uit )-:
  Door dat expres niet te doen en de tenen juist expres naar me toe op te trekken af en toe heb ik irritatie van de pees weten te voorkomen. Bij ruim 500 kilometer in 4 dagen nar Groningen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Wilco, kom net van de podoloog af omdat mijn peesplaat ontstoken is geraakt tijdens gebruik van andere pedalen. Ze vroeg mij of ik geen last had van mijn achillespees omdat ze voelde dat mijn kuitspieren verkort waren. Achillesproblemen komen eigenlijk altijd vanuit de kuit. Dit klinkt wel plausibel in jouw geval: je kreeg er pas last van na een hele tijd fietsen. Remedie: strekken. Dus de tenen optrekken richting de neus, ook even tijdens het fietsen de hak naar voren uitduwen (bijv. tijdens een afdaling). Ik weet niet of je al bij een (goede) podoloog bent geweest maar ik kan het je aanraden.

  BeantwoordenVerwijderen