zaterdag 2 juli 2016

A day at the races

Vandaag waren de jaarlijkse jachthonden wedstrijden in Sloten. Helaas kon ik er, vanwege mijn verjaardag, maar kort bij zijn, maar wel met veel plezier. Bij aankomst in het inschrijfkantoor werd ik luid toegezongen. Dan voel je je welkom. En dan wordt er natuurlijk uitgebreid gezwetst. De transponder opgehaald en weer verder gekletst. 'The usual suspects' zijn allemaal van de partij. De gokkantoren waren al vroeg geopend en iedereen kan een gokje wagen. Lange rijen stonden voor de ingang. En zoals we de afgelopen tijd meermaals hebben gezien, zitten de gokkantoren er nog wel eens naast. Bijvoorbeeld Daniel, hij was de huizenhoge favoriet, 1 euro inzet leverde bij winst van Daniel slechts twee euro op. Of hij gewonnen heeft weet ik niet, maar na ongeveer een kwartier liep zijn band leeg, precies voor de startlijn. Binnen een paar minuten rende hij totaal gefocust de baan weer op, bijna schade aanbrengend aan de velomobielen die stonden te wachten om ook aan hun uursrace te beginnen. En zo liep de mogelijke winst op. Zo kon je bij winst van Ymte 4,5 euro opstrijken. Je kon ook inzetten op 'De Bak', een degelijke Strada, die zich al meermalen heeft bewezen. Eén euro inzet leverde 500 euro op bij winst. Maar 'De degelijke Bak' zou niet winnen en zou één na laatste worden, maar wel eerste in zijn categorie: rode Zaanse Strada's. Zelfs eerste in de categorie Strada's, er reed namelijk geen enkele andere Strada mee. Sterven de Strada's uit op de races, net zoals de Alleweders?
Om 9 uur vertrokken de eerste jachthonden. Ze stoven omhoog tegen het viaduct. Sloten is een prachtig parcours, maar er zit wel een rottige bult in. Het asfalt is goed en de bochten zijn voor de meeste rijders te nemen zonder af te remmen. De eerste minuten zijn altijd verschrikkelijk. Je begint met het oprijden van het viaduct, pfff, het zweet barst mij uit. Meteen daarna het gas erop, ongeveer 43 à 44. Na 7 minuten heb ik het gevoel dat ik doodga. Ik moet er nog minimaal 53! Gewoon doorgaan, luister naar de muziek. Iedereen vliegt mij voorbij, wat gaan sommige rijders toch verschrikkelijk hard. Hoe kan dit? Ronde na ronde vliegt voorbij. Belle en Dave moedigen mij bijna elke ronde aan, dank jullie wel! De aanmoedigingen van Rob mis ik dit jaar. Vorig jaar moedigde hij mij elke keer dat hij mij inhaalde aan, erg motiverend. Deze keer had hij zijn handen vol aan de onfortuinlijke Bernard Böhler, die op zijn kant ging. Ronde na ronde ging voorbij over deze prachtige baan. Het leek veel gezelliger dan in Venray. Nog drie ronden, voor de zekerheid maar 4. En dan ben ik er, rustig uitrijden, met 38 kilometer per uur.
De uitslag vermeldde 40.33 kilometer in een uur, mmm, teleurstellend, 700 meter minder dan vorig jaar. Ik dacht sneller gereden te hebben. Jan Roelse vond het verschil met zijn gps ook erg groot en gaf dit door aan de organisatie. De afstanden werden gecorrigeerd. Mijn nieuwe afstand werd 41.58, een paar honderd meter meer dan vorig jaar. Yessss!
En voor iedereen die op mij ingezet had, ik heb 'Volle Bak' gereden, dus kom niet met mij bakkeleien over de gemiste inzet....

19 opmerkingen:

 1. YES ! Eerste in de categorie Rode Zaanse Strada's, ik wist het wel ! Alvast een fijne verjaardag toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag Wilco.

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je er niet bij kon zijn. Volgend jaar beter.

   Wilco

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig.....toch? Gefeliciteerd Wilco!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat Wilco! Zowel met je verjaardag als met je nieuwe record! Moet ik toch ook eens zien mee te maken.......☺

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet iemand waarom je 2 x hetzelfde bericht stuurt als je dat doet met mobiel internet ?? Eruggg hinderlijk...

   Verwijderen
 7. Langzaam ?? Sneller dan wat ik ooit heb gepresteerd op een cv met een quest en strada !!

  En dat waren nog snellere circuits ook...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel tevreden hoor, maar vraag mij soms wel af hoe het kan dat het verschil met de snelle rijders zo groot is.

   Verwijderen
  2. Ik herken je verhaal wel van mijn eigen ervaringen :-))

   Vooral het acceleren en een paar ronden rijden met de snelheid die je eigenlijk wilt hebben en dan al constateren dat de rest van de 50 minuten maar beter makkelijker kan gaan :-))

   En hoe het mogelijk is dat sommige rijders met zoveel meer snelheid langskomen razen. En dan vooral "Opa" Schermer :-))

   Verwijderen