woensdag 29 juni 2016

Cyclevision, de één-uur race

Het signaal klinkt, mijn één-uur race is begonnen. Ik rij in een snelle lichte DF, zoals die van Daniel, over het parcours en ga voor de snelste tijd. De stroomlijn is geweldig. Het team van Wim Schermer heeft uitstekend werk verricht. Oh nee, ik rij niet met een DF, maar met de 'BM1', de Battle Mountain 1. Een speciaal voor mij gebouwde fiets, een ei op een wiel. Er is een heel team nodig om mij te laten vertrekken in deze recordfiets. De fiets heeft slechts 1 wiel om de rolweerstand verder te beperken, met een supersnel bandje dat alleen voor mij beschikbaar is. Sterker nog, alleen ik kan er mee rijden.
Zelf ben ik 15 kilo lichter, 25 jaar jonger en uitstekend getraind. Jaloers kijken de mensen naar mij; daar staat een echte winnaar! Die gaat het record verpulveren.
Ik haal Ymte al in voordat hij vertrokken is en Theo geeft het meteen al op. Mattias probeert enige tijd mee te rijden, hij heeft toch het wereldrecord, maar moet mij al snel laten gaan. En Daniel, die is te laat voor de start. Tegen dit geweld is geen kruit gewassen. Ik hang in de bochten, zoals dat alleen met de BM1 kan. Ronde na ronde zoef ik voort, als op een wolk zweef ik over de baan in Sloten.
Ik hoor getoeter, ik voel het geroffel van 'De Bak' over het ruwe asfalt. Met moeite haal ik de 40 km p/u. Keer op keer word ik ingehaald, ik doe mijn best om niet laatste te worden, en mag onderweg best even dromen, maar 'Ik hoor in De Bak te zitten'.


15 opmerkingen:

 1. Zo is dat! Jij hoort in "De Bak"!
  Leuk!

  ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb voor mijn verjaardag (op 2 juli ben ik jarig) alvast een t-shirt gekregen van Erwin, met de tekst 'Ik hoor in De Bak te zitten'.
   Verder vandaag een nieuwe fiets opgehaald, een MTB , Trek Marlin 7. Helemaal leuk!

   Groeten, Wilco

   Groeten, Wilco

   Verwijderen
  2. Alvast van hart! Ik heb vandaag slingers opgehangen voor mijn zoon. Hij wordt 2 op de 2e en krijgt dan een echte loopfiets. Zonder vering, van hout en misschien een vlaggetje.

   Verwijderen
  3. Marc, gefeliciteerd met je zoon!

   Verwijderen
 2. En 40 km/u op een fietspad/openbare weg is meer dan snel genoeg voor een fiets toch ?

  Daarom horen hele snelle velomobielen ook op de wedstrijdbaan thuis of op N wegen in Duitsland en andere landen waar ze geen fietspaden hebben en je tussen de auto's mag/moet rijden.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet iedereen lekker zelf weten. Ik rijd in ieder geval harder, als het effe kan. Leuk joh!
   Want lekker rebelleren, lak aan opgelegde regels...houdt me jong. "If you obey all the rules, you miss all the fun"

   Verwijderen
  2. Dat dacht ik ook todat ik een oudere gehandcapte met een scootmobiel liet vallen.

   Zijn (voorrangs)fout, zijn schrikreactie waardoor hij ten val kwam, maar wij weten heus wel hoe slecht mensen ons waarnemen en hoe ze zich vergissen in onze naderings snelheid. Moet je dan zo hard mogelijk door jakkeren ? Ben je dan een rebel ? Of een asociale idioot die de gevolgen van zijn handelen niet wil zien voor het te laat is en bijvoorbeeld een bejaarde met botbreuken komt te overlijden omdat die nooit meer hersteld van de botbreueken en bedlegerigheid ?

   Sommige regels zijn er voor een goede reden.

   In ons geval zijn er te weinig regels, omdat we met zo weinig zijn andere ongevallen met e-bikes en scooters ons als gevaar totaal onzichtbaar maken in statistieken en de politie gehinderd wordt door volstrekt verouderde wetten die gemaakt zijn in de tijd van paard getrokken karren en rijwielen die amper 18 km/u konden halen.

   Maar met de steeds groeiende ophef over speed pedelecs is er een goede reden aan te nemen dat "moet je lekker zelf weten" niet lang zal duren, en de wetten gemoderniseerd gaan worden. En rekening gaan houden met dat fietsen extreme snelheden kunnen halen, maar dat niet meer mogen.

   Dan mag je nog steeds rebelleren, maar dan onverzekerd en verantwoording afleggen aan de strafrechter als je door snelheid brokken maakt.


   Verwijderen
  3. Als het kan, ja graag. Als de situatie het niet toelaat, dan niet natuurlijk. Logiess...

   Verwijderen
 3. Ik denk dat jij wel eerste gaat worden in jou klasse ...
  (klasse rode Zaandamse Strada)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Inderdaad, bij jou blijft het geloof ik bij dromen, of kom je van het weekend nog naar Sloten.

   Verwijderen
 5. Is dit de aanzet tot weer een nieuwe variant binnen de velomobielwereld? Dromen mag... maar erg praktisch lijkt het niet, wel snel. Hier krijg je een imaginaire beker voor!

  BeantwoordenVerwijderen