zondag 15 november 2020

100 maanden De Bak

Afgelopen 6 november was het zo ver. Groot feest! 'De Bak' is precies 100 maanden in gebruik en heeft inmiddels meer dan 80000 kilometer afgelegd.

Op 6 juli 2012 ontving ik 'De Bak', die toen nog geen naam had. Gerrit Schoone, Marcel Beekmans en Robert-Jan Bakker (Questeritus) wachtten mij op in Dronten. Helaas moest RJ op een gegeven moment naar huis gaan, omdat het afstellen van mijn fiets langer duurde dan verwacht. Marcel en Gerrit begeleidden mij uiteindelijk op mijn 'maiden voyage' richting Zaandam. Ik heb de hele route met een grote glimlach gereden, met uitzondering van een bijna aanrijding bij Amsterdam-Noord.  Het heeft geen zin om terug te kijken, alles staat in de blogberichten, maar wat heb ik genoten de afgelopen jaren van prachtige fietstochten, door binnen- en buitenland. De vele treffens en de mensen die ik daar heb leren kennen. Maar wat zijn er ook dieptepunten geweest. Natuurlijk het overlijden van Erwin, maar ook recentelijk het ongeluk van Fred. 

Zelf heb ik gelukkig nooit een ongeluk gehad, afkloppen ...

Het feest van 100 maanden 'De Bak' hebben we op 6 november groots gevierd. Enkele foto's hieronder spreken voor zich.

De molen was prachtig versierd

Petra mooi aangekleed in de kleuren van 'De Bak' 

Dank jullie wel voor alle gelukwensen 
9 opmerkingen:

 1. Als iemand echt objectief zou uitrekenen hoeveel ongevallen er met velomobielen gebeuren per hoeveel gereden kilometer zijn het vast een van de gevaarlijkste voertuigen zijn die je kunt rijden.

  Gevaarlijk laag in het verkeer dat dat niet verwacht, twee keer zo snel rijdend als je van een fiets zou verwachten en het hoofd weerloos uitstekend met een aambeeld erachter. Er is nogalwat over te zeggen.....Een verbod op zulke gevaarlijke voertuigen zou niet denkbeeldig zijn ware het niet dat er gewoon erg weing van rijden, en ongevallen opgaan in "ongeval met een fiets" waar er (tien)duizenden van zijn.

  Maar het feit dat er met jou niets serieus is gebeurd betekend dat je goed om je heen kijkt, veel verkeersinzicht en ervaring hebt, weet en rekening houd met andere verkeersdeelnemers die het gedrag van jouw voertuig niet kennen en niet risicovol hard rijdt en zeker niet als laatste zonder twijfel geluk hebt gehad.

  Nu ja moge dat nog lang zo blijven :-)))

  btw : ik rij er zelf ook nog in hoor....maar "Wilco sterren" worden niet bijgehouden, er zit niet eens meer en km teller in.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Quezzzt,

   Volgens mij lul jij maar wat uit je nek. Je hebt geen idee over hoe gevaarlijk velomobielen zijn. Dat heb ik trouwens ook niet. Voorzichtigheid is belangrijk, net als rekening houden met elkaar en elkaar fouten gunnen.

   Groeten, Wilco

   Verwijderen
 2. Hallo Wilco, mooi man, mooi dat je er zo van geniet, het is ook een mooi vervoermiddel waar we nog dagelijks positief gebruik van mogen maken, en als je uit je ogen kijkt. Dan voorkom je veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn voor je Wilco. Maar ik ben toch ook blij dat er tegenwoordig wat smallere velomobielen gebouwd worden. Anders had ik die van mij nooit het huis in gekregen. Want niet iedereen heeft een garage of voortuin...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. absoluut Mick. en voor degenen die het niet doohadden, het zijn foto's van ons trouwen op dezelfde dag.

   Verwijderen
  2. Ja ik begreep al dat je niet alleen met je Strada getrouwd was ;-)

   Verwijderen