zondag 7 oktober 2012

Herfsttreffen

Mijn eerste herfsttreffen. Het deed zijn naam eer aan. Zaterdag ochtend richting Huizen gefietst door de regen. Wat was het vies nat, grijs, donker..... niet echt aangenaam. Via een route door het bos gestuurd, de snelheid was er helemaal uit en het was één blubberzooi. De camping was eenvoudig te vinden. En een goede plek. Een stuk of 8 huisjes en een grote gezamenlijke ruimte.Heel plezierig met dit weer. Bij binnenkomst kreeg ik meteen te horen dat de tocht was uitgesteld tot later ivm het weer. Heb ik mij daarvoor nat laten regenen. Rond een uur of 12 op stap.De Stichtse Brug over en met 54,5 kilometer per uur Flevoland in. Vervolgens richting Zeewolde, langs de nieuwe windmolens van windpark 'De Zuidlob'. Vervolgens eindeloos door het Zeewolderwoud. Mooi gebied, prachtige fietspaden. Ook lekker om eens een keer rustig aan te rijden in plaats van dat eeuwige gejakker.


Afgelopen zomer vond ik Flevoland ook al de mooiste provincie op mijn tocht naar Groningen. Nu werd ik daar weer in bevestigd.Na een lunch met garnalen kroketjes in Zeewolde terug langs de dijken richting Huizen. In 'de klim' van de Stichtse Brug terug klapte mijn band met een knal. Tot op de draad versleten, na slechts 3200 kilometer. Gelukkig heb ik een reserve buitenbad kunnen 'lenen' van Rob. Blij dat dit tijdens het treffen gebeurde, nu weet ik dat ik altijd een buitenband mee moet hebben. Volgens alle specialisten kan het niet anders als aan de wielsporing liggen.
Na een gezellige avond vandaag relaxed met Gerrit en Michel teruggereden.

Bij thuiskomst meteen maar een apparaat besteld om de wielsporing te meten, net als extra set banden.

4 opmerkingen:

 1. Ik ben wel benieuwd wat voor apparaat voor die sporing en waar je dat vandaan hebt besteld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik ook heel benieuwd naar. Volgens mij moet je die zelf fabrieken van hout of ijzer.
   Je hebt toch niet zo'n wielricht apparaat gekocht bij een fietsenmaker? http://www.fiets.nl/2007/05/21/wielen-richten-2/ Dat is om wielen te spaken en daarna de velg te richten.
   Je moet iets hebben om de sporing van de voorwielen te meten.
   De hightech methode http://wimschermer.blogspot.nl/2011/05/laser-voor-controleren-sporing.html
   Of de lowtech methode met een zelfgemaakt bokje met spijkers of schroeven er in.
   Peter de Rond heeft een eenvoudige maar uiterst nauwkeurige methode.

   Verwijderen
  2. Velomobiel.nl schijnt ze te hebben..... Maar misschien weten ze dat zelf nog niet. Ben gisteren in de weer geweest met hout en schroeven en heb bedacht dat het niet nauwkeurig genoeg is. De techneut in mij bestaat niet.

   Verwijderen